Jopa 88 prosenttia Perussuomalaisten piiripäättäjistä katsoo puheenjohtaja Jussi Halla-ahon onnistuneen tehtävässään vähintään hyvin. Arvosanan antaneista 60 prosenttia arvioi Halla-ahon pärjänneen jopa ”erittäin hyvin”, kävi ilmi tiistaina julkaistusta MTV Uutisten kyselystä.

Huonosti tai erittäin huonosti Halla-ahon arvioi suoriutuneen vain kolme prosenttia. Tyydyttävän arvosanan antaa 9 prosenttia piiripäättäjistä.

Edellinen puheenjohtaja Timo Soini sai vuosi sitten samalla tavalla tehdyssä kyselyssä hyvän tai erittäin hyvän arvosanan 72 prosentilta piirihallituksien jäseniltä. Vain 36 prosenttia katsoi Soinin onnistuneen erittäin hyvin.

Lisäksi Lännen Median tekemien kyselyjen perusteella tiedetään, että Halla-ahon kannatus oli jo keväällä suurempi puolueen rivijäsenten kuin piirihallitusten jäsenten joukossa. Puolueen koko jäsenistön arvosana Soinille olisi siten vuosi sitten todennäköisesti ollut huonompi kuin MTV Uutisten kyselyssä, johon vastasivat piirihallitusten jäsenet.

Kyselyyn vastanneiden mielestä ei ole ongelma, että Halla-aho johtaa puoluetta Brysselistä. Vastaajista 71 prosenttia piti ratkaisua hyvänä.

Vain neljännes kaipasi soinilaisia takaisin. Vastanneista 57 prosenttia piti puolueen jakautumista enemmän myönteisenä kuin kielteisenä asiana.

Suomen Uutiset