Cargotec kertoi tänään yhtiön merkittävän osakkeenomistajan Niklas Herlinin äkillisestä menehtymisestä. Lehtitietojen mukaan hän hän menehtyi sairauskohtaukseen Ranskan Nizzassa tiistai-iltana.

Herlinillä on kaksi aikuista lasta, joista toinen kirjoitti tapahtuman johdosta Facebook-viestin.

– Sydän ja sielu murtuneena joudun ikäväkseni ilmoittamaan, että isäni Niklas Herlin on kuollut. Tässä tilanteessa pyydän, että median edustajat eivät häiritsisi Nikon perhettä ja ystäviä, Heikki Herlin kirjoitti.

Tieto kuolemasta on otettu surumielin vastaan myös Uuden Suomen Puheenvuoro-blogiyhteisössä, jonka rakentamisessa Herlinillä on ollut keskeinen rooli. Aktiivisena keskustelijana tunnettu Herlin ei peitellyt mielipiteitään, ja osallistui usein blogialustallaan debatteihin kansan syvien rivien kanssa.

Uudessa Suomessa bloggaava dosentti Arto Luukkanen (ps.) kirjoitti suru-uutisen kuultuaan:

– Minulla oli kerran kunnia törmätä Niklas Herliniin eräässä tilaisuudessa. En silloin tuntenut miestä ja ensimmäinen vaistomainen reaktioni oli ”että mikähän lopunajan voideltu” tässä mennä vouhottaa nahkatakissa. Miten väärässä olinkaan! Niklas osoittautui todelliseksi tiedonystäväksi. Hän oli Suomessa tärkeä ”literati”-perinteen kantaja ja sananvapauden puolustaja.

– Tämä ei ole mikään muistokirjoitus mutta haluan kuitenkin tuoda esille lämpimän arvostukseni Niklasta kohtaan ja erityisesti sitä työtä kohtaan, jota hän teki suomenkielisten blogien ja erityisesti Uuden Suomen kehittäjänä. Uusi Suomi tarjosi tärkeän väylän julkiselle keskustelulle, Luukkanen jatkoi.

Luukkanen luonnehti Niklas Herliniä termillä ”sananvapauden lonely rider” – yksinäinen ratsastaja.

SUOMEN UUTISET