Uudenmaan ELY-keskus vihjasi tekevänsä harkinta- ja toimivaltansa puitteissa päätöksen luopua rakennusalan tarveharkinnasta Uudenmaan osalta.

Virkamiespäätökselle ei löydy pitävää perustelua, kun yli 10 000 suomalaista rakennusalan ammattilaista on edelleen työttömänä. Sen lisäksi EU-alueelta on saatavissa ammattirakentajia.

– Työvoimapulan takia ei Suomen tarvitse avata ovia kehitysmaista, Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille, korostaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Suomalaisten työllisyys turvattava

Lindströmin mielestä aikeilla yritetään jälleen kerran ujuttaa rakennusalalle halpatyövoimatuontia nykyisen lainsäädännön porsaanreiän kautta.

– Tulen esittämään maakuntalain uudistuksen yhteydessä toimivallan muutosta niin, että virkamiespäätöksillä ei voida enää purkaa työvoiman tarveharkintaa, vaan päätösoikeus on jatkossa ministerillä. Näin estetään alueelliset mahdollisuudet pelata näin vakavalla asialla.

– Valtiovallan on ensisijaisesti turvattava suomalaisten työntekijöiden työllisyys ja suomalaisten rehellisten yrittäjien toimintaedellytykset, Lindström painottaa.

SUOMEN UUTISET