

Lehtikuva Jarno Mela
Pentti Kettunen kehuu ryhmäpuheenjohtajiston valintaa
Kansanedustaja Pentti Kettunen (ps.) toteaa, että eduskuntaryhmä kokouksessaan maanantaina 3.2.2014 teki puheenjohtajistoa valitessaan oikeita ratkaisuja. Ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jari Lindström edustaa Kettusen mielestä ryhmässä ja sen puheenjohtajana kansan syviä rivejä. Lindströmin siviiliammatti Voikkaan paperitehtaalla ja siellä toimiminen luottamusmiehenä on antanut hänelle valmiudet omakohtaisesti kokemalla ymmärtää, mitä on duunarin arki.
– Katson, että Jari Lindströmillä on kaikki mahdollisuudet onnistua vaativassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävässä, eduskuntaryhmän ensimmäisen varapuheenjohtajan paikasta luopunut Kettunen arvioi.
Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu nuori kielitaitoinen Maria Lohela edustaa Kettusen mukaan ryhmän nuorta sukupolvea.
Ryhmä valinnassaan huomioi myös yrittäjät sekä Itä- ja Pohjois-Suomen valitessaan ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi savonlinnalaisen kansanedustaja Kaj Turusen.
– Käsitykseni mukaan tällä puheenjohtajistolla perussuomalaisten kolmenkymmenenkahdeksan kansanedustajan eduskuntaryhmän on hyvä lähteä kohti seuraavia eduskuntavaaleja, Kettunen toteaa.
Sosiaalidemokraattien ”suoranainen paniikki”.
Sosiaalidemokraattien valmistautuminen kevään puoluekokoukseensa ja tämän hetkisten esillä olleiden puheenjohtajakandidaattien keskeinen kinastelu puolueen linjasta on Kettusen mukaan vain teatteria, mutta samalla se osoittaa sitä, että sosiaalidemokraattisessa puolueessa on alhaisten kannatuslukujen takia jo suoranainen paniikki.
– En usko, että Jutta Urpilaisen haastajaksi ilmoittautunut Pro:n puheenjohtaja Antti Rinne pystyy pelastamaan sosiaalidemokraatit jatkuvalta alamäeltä. Demarit ovat suuren rahan kokoomuksen Kataisen johtamassa hallituksessa hyväksyneet ratkaisuja, jotka ratkaisut ovat olleet vahingollisia Suomen vähäväkisille kansalaisille ja työväestölle. Tätä tosiasiaa ei muuteta silmänkääntötempuilla, Kettunen sanoo.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää