Perusäijät ry – Sanngubbarna rf piti ensimmäisen sääntömääräisen syyskokouksensa Helsingissä. Äijien puheenjohtajaksi kokouksessa valittiin kaudelle 2013 Harri Ahonen ja hallituksen jäseniksi Matti Putkonen, Erkki Saarimäki, Anssi Tähtinen, Jyrki Lohi, Juho Eerola, Pasi Salonen ja Vesa Levonen.

Perusäijät toimii perussuomalaisten miesyhdistyksenä ja sen toiminta-alueena on koko Suomi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää mm. perussuomalaisten miesten fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, koota saman katon alle perussuomalaisia arvoja kunnioittavat miehet ja ottaa tarvittaessa kantaa yhteiskunnan asioihin, perustasa-arvoa kunnioittaen.

Perusäijät on huolissaan hallituksen kyvystä turvata suomalaisten perheiden hyvinvointi. Kokoomuksen nuorisojärjestöstä kantautuneet viestit lapsilisien poistamisesta ja pääministeri Kataisen aloittama pienten lasten äitien patistaminen osa-aikaisiin töihin pois lapsia hoitamasta, pelottavat. Työvoimapulasta ei voi olla kyse, sillä joka viikko tulee uutisia uusista yt-neuvotteluista ja irtisanomisista. Hallitus onkin onnistunut viennissä – nimittäin työpaikkojen viennissä Suomesta pois. Samalla vastuumme muiden euromaiden tukemisesta lisääntyvät. Jäljelle jää huoli siitä, mistä perheille kohta enää riittää tukea. Perusäijät vaatii hallitusta korottamaan heikompiosasten tukea.