Perusasiaa suomalaisille -ohjelmasarjamme jatkuu. Sarjan toisessa osiossa käsitellään sananvapauden alennustilaa, joka uhkaa sekä vapaata yhteiskunnallista keskustelua että murtaa oikeusvaltion perustaa. Tule seuraamaan lähetystä maanantaina kello 10 alkaen. Vieraina lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri, tiedetoimittaja Marko Hamilo ja lakimies Onni Rostila, isäntänä toiminnanjohtaja Simo Grönroos. Tilaisuus lähetetään suorana Youtube-verkkolähetyksenä.

Perusasiaa suomalaisille –sarjan tavoite on läpivalaista yhteiskuntamme ongelmat, käydä läpi niihin johtaneet juurisyyt ja esitellä korjausehdotukset.

Sananvapaus ei ole Suomessa enää itsestäänselvyys, kun niin tavallisia kansalaisten kuin kansanedustajienkin suita yritetään tukkia heidän esittämisensä mielipiteiden vuoksi. Kansanedustajat Päivi Räsänen, Juha Mäenpää, Sebastian Tynkkynen, Mauri Peltokangas ja Jussi Halla-aho ovat kukin vuorollaan olleet tulilinjalla.

Euroopan unioni on astunut samalle tielle internetiä sensuroivien epädemokraattisten maiden kanssa. Se pyrkii suitsimaan kansalaiskeskustelua ”vihapuheen” torjunnan nimissä. Koko sananvapauden kulttuuri on alennustilassa. Omasta poikkeava mielipide herättää debatoinnin sijaan liian usein vaatimuksia ”väärien” mielipiteiden kieltämisestä, niiden esittäjien sulkemisesta pois yhteiskunnallisesta keskustelusta ja – savustamisesta työpaikoistaan.

Mistä tämä johtuu? Me kerromme.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Leena Meri, tiedetoimittaja Marko Hamilo ja lakimies Onni Rostila tarkastelevat sananvapauden ajankohtaisia uhkia sekä pohtivat miten sananvapautta ja vapaata yhteiskunnallista keskustelua saataisiin parhaiten edistettyä maanantaina 20.6. klo 10.00 järjestettävässä Perusasiaa-verkkolähetyksessä. Tilaisuutta isännöi Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos.


Lataa kirjauutuus ”Some, sananvapaus ja vihapuhehysteria” luettavaksi täältä >


SUOMEN UUTISET