Helsingin perussuomalaiset taistelevat kynsin ja hampain Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta. Viikonloppuna lentokentällä järjestettiin suuri 80-vuotisilmailushow. Perussuomalaiset olivat ainoana puolueena puolustamassa Malmia kahdella teltallaan. Paikalla vieraili myös puolueen korkeinta johtoa.

– Emme luovuta – taistelemme Malmin lentokentän puolesta viimeiseen asti. Oikean asian puolesta on taisteltava vaikka olisi yksin, Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas toteaa.

Helsingin kaupunki on määrännyt lentokentän purettavaksi, ja sen tilalle on tarkoitus rakentaa asuntoja. Perussuomalaiset eivät tätä hyväksy.

– Toimimme julkisuudessa sekä kulisseissa. Vaikutamme hallitukseen, eduskuntaan sekä Helsingin valtuustoon ja kaupunginhallitukseen. Pidämme asukkaat tietoisina Malmin tapahtumista, Saarikangas listaa.

Hän muistuttaa, että Malmi on valtakunnallinen asia.

– Maakuntien matkustajat tarvitsevat myös Malmin kenttää. Malmi on myös huoltovarmuus- ja maanpuolustuskysymys mitä suuremmassa määrin. Kentän kulttuuriarvot ovat mittaamattomat myös Museoviraston mielestä. Kenttä on valittu Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuurikohteen joukkoon.

Viikonloppuna Malmilla vierailivat Helsingin perussuomalaisten vaikuttajien lisäksi laaja joukko Uudenmaan perussuomalaisia sekä puolustusministeri Jussi Niinistö, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja työmies Matti Putkonen. Puheenjohtaja Timo Soini lähetti terveisensä tapahtumaan Etelä-Amerikan matkaltaan.

Malmin lentokenttää yritetään pelastaa muun muassa kansalaisaloitteen voimin. Lex Malmi -nimellä kulkeva aloite on kerännyt vajaassa viikossa jo yli 14 000 allekirjoitusta.

SUOMEN UUTISET