Perussuomalaiset on esittänyt omassa valtiontalouden kehysvaihtoehdossaan, että pienituloisilta poistetaan lääkekulujen 50 euron omavastuu kokonaan. Omavastuu lisättiin hallituskauden alussa.

– Suomi oli vaarallisessa syöksykierteessä keväällä 2015 SDP:n, kokoomuksen ja vihreiden johtaman niin sanotun sateenkaarihallituksen jäljiltä. Työttömiä oli tullut neljässä vuodessa 100 000 lisää ja julkinen velka kasvanut 75 miljardista eurosta yli 100 miljardiin euroon. Jokainen ymmärtää, että keväällä 2015 oli pakko tehdä kipeitä ratkaisuja työttömyyden ja valtion velkaantumisen kasvun katkaisemiseksi, kansanedustaja Arja Juvonen huomauttaa.

Indeksikorotuksetkin vain tyhjiä puheita

Perussuomalaiset edustajat muistuttavat, että hallituskauden alun kipeiden leikkausten jälkeen oli tarkoitus taas panostaa enemmän hyvinvointiin, kun talous saadaan kuntoon ja työllisyys kasvuun.

– Nyt talous kasvaa, mutta hallitus petti lupauksensa. Lupausten pettäminen ei sinänsä yllätä, mutta härski vähävaraisten kyykytys on jo liikaa. Indeksikorotuksetkin olivat vain tyhjiä puheita, kansanedustaja ja Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa (kuvassa) sivaltaa.

Apua sitä eniten tarvitseville

Hallitus on luvannut laskea niin sanottua lääkekattoa nykyisestä 600 eurosta noin 40 eurolla. Perussuomalaisten mukaan tämän voisi kohdentaa paremmin.

– Me haluamme nimenomaan kohdentaa avun sinne, missä sitä eniten tarvitaan, eli esimerkiksi pienituloisiin eläkeläisiin ja lapsiperheisiin. Pienituloisten 50 euron omavastuun poisto ei koske niitä, joilla on varaa maksaa omavastuu itsekin, kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri päättää.

SUOMEN UUTISET