Hallitus käyttää uudistuksen perusteena tarvetta suuremmille hartioille. Perussuomalaiset muistuttavat hallitusta siitä, että suurimmat hartiat ovat jo käytössä. Ne ovat kansallisvaltiomme kokoiset.

– Vaikuttaa siltä, että tässä junaillaan vain keinoja, joilla kunnat voidaan pakottaa liitoksiin, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Perussuomalaiset ihmettelevät, mihin unohtui paljon puhuttu rikkaiden ja köyhien eriarvoisuuden vähentäminen.

– Ilmeisesti asia ei ollut hallituksen asialistalla tärkeimpien joukossa, sillä uusinkaan ehdotus ei esitä keinoja eriarvoisuuden vähentämiseksi, pahoittelee Ruohonen-Lerner.

– Ei tämä uudistus ratkaise perusterveydenhuollon kurjistumista. Tämä uudistus lisää byrokratiaa, vie palvelut kauemmas ja pahimmassa tapauksessa heikentää erikoissairaanhoidon laatua, toteaa Ruohonen-Lerner. Tämä on vastuutonta päätöksentekoa, jatkaa Ruohonen-Lerner.

Perussuomalaiset pitävät hallituksen sanelupolitiikkaa sote-uudistuksessa härskinä. Kansanvalta on syrjäytetty, samoin asiantuntijat.  Perussuomalaiset vaativat uudistuksen palauttamista parlamentaariseen valmisteluun.

–  Vain näin voidaan turvata demokratian toteutuminen ja pelastaa sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmämme hallituksen mielivallalta, painottaa Ruohonen-Lerner.

– Hallitukselta menisi uskottavuus, mikäli se myöntäisi, että peli on vihellettävä poikki ja aloitettava puhtaalta pöydältä. Nyt vaarassa on koko kansakunnan hyvinvointi, korostaa Ruohonen-Lerner.