
Perussuomalaisissa ei enää kiistellä omantunnon asioista, mutta ryhmäkuriakin välillä tarvitaan – Slunga-Poutsalo: ”Kun asioita halutaan viedä läpi”
Jos henkilö on sitoutunut puolueen ohjelmaan, lähtökohta on, että sitä noudatetaan eduskunnassa ja yhtä lailla myös kuntien valtuustoissa, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo.
Perussuomalaisten kyselytunnilla puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolta kyseltiin ryhmäkurista puolueessa.
Millaisissa asioissa eduskunnassa perussuomalaiset saavat äänestää omantunnon mukaan ja missä asioissa taas on tiukempi puoluekuri?
– Kysymys kuuluisi oikeastaan eduskuntaryhmän puheenjohtajalle, joka linjaa ryhmän toimintaa. Perinteisesti tämä kuitenkin menee niin, että se mitä puolueohjelmiin on kirjattu on puolueen kanta, ja silloin on syytä pysyä puolueen kannan mukana.
– Meillä on kuitenkin viime aikoina tapahtunut selkeästi avautuminen. Siis siinä mielessä, että kansanedustajien mielipidettä ja vakaumusta arvostetaan enemmän kuin aikaisemmin. Näitä omantunnon kysymyksiä ovat muun muassa omaan uskoon liittyvät kysymykset. Tällaisista asioista ei enää tule kiistaa kuten joskus aikaisemmin. Nämä ovat myös sellaisia asioita, joita harvoin kirjataan puolueen ohjelmiin. Tietyt arvokysymykset, kuten vaikka eutanasia menevät pitkälle kunkin kansanedustajan oman henkilökohtaisen vakaumuksen mukaisesti, Slunga-Poutsalo sanoo.
Ohjelmatyö ratkaisee
Toki ryhmäkuriakin puolueessa välillä tarvitaan.
– Sitä tarvitaan, jos halutaan saada asioita läpi. Niinpä ohjelmatyö on se, mikä tässä ratkaisee ja määrittelee asian. Jos henkilö on sitoutunut puolueen ohjelmaan, lähtökohta on, että sitä noudatetaan eduskunnassa ja yhtä lailla myös kuntien valtuustoissa. Jos puolueohjelmassa lukee, kuinka perussuomalaiset esimerkiksi puolustavat pieniä kyläkouluja, niin kyllä siihen valtuustoissakin pitäisi sitoutua.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Jussi Halla-aho: Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua ristiin, niin kyllä se on aika ruhtinaallinen vaihtoehto
Ruotsi on yhteiskunnallinen laboratiorio, joka kertoo millaista Suomessa on parinkymmenen vuoden kuluttua. Kannustimet kotoutumiseen puuttuvat, kun valtio toteuttaa kotoutumisen tulijan puolesta. Jussi Halla-aho kehottaa kaikkia pohtimaan asioita maahanmuuttajan näkökulmasta. Suomi on kaukomailla todellisessa puutteessa elävän näkökulmasta uskomaton onnela.

Teemu Keskisarjan kolumni: Käykää valtamedian kimppuun aktivismin asein

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Suomen puolustusministeriön sisäänkäynnin sotkenut Palestine Action -järjestö kielletään Britanniassa terroristijärjestönä – aktivistit tekivät perjantaina vakavan rikoksen sotilasalueella
Sama kansainvälinen aktivistiryhmä Palestine Action, joka sotki Suomen puolustusministeriön pääsisäänkäynnin Helsingissä vaaleanpunaisella maalilla kesäkuun alussa, listattiin terroristijärjestöksi Iso-Britanniassa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.