Oululainen kansalaisaktivisti Junes Lokka (asyl.) kertoo FB-sivuillaan poliisin syyttämättäjättämispäätöksestä.

Esitutkinta-aineistossa todettiin Lokan kantaneen Oulussa yleisellä paikalla kylttejä, joissa on ollut erilaisia lausumia.
Poliisi alkoi tutkia asiaa anonyymin nettivihjeen perusteella.

Esitutkinta-aineiston joukossa oli valokuvia Lokasta, jonka kantamissa kylteissä luki lausumia: ”Scania täräyttää vain kerran” ja ”opetelkaa uimaan”.

Scania-teksti viittaa Berliinin joulutorilla tapahtuneeseen terrori-iskuun. Eräästä nimeltämainitsemattomasta uskonnosta riehaantunut mieshenkilö kaahasi Scania-merkkisellä rekalla väkijoukkoon. Kaksitoista ihmistä kuoli ja viitisenkymmentä loukkaantui.

Uimaan opettelu reflektoi puolestaan Arja Alhon (sdp.) taannoista kirjoitusta, jossa hän totesi: ”Lopettakaa nyt tuo uikuttaminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan!”

Ei rikosta

Poliisi päätyi Lokan tapausta selvitellessään lopputulemaan, että asia punnitaan ainoastaan kyseisten lausumien sisällöllä, ja että on selvää, etteivät kommentit täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä.

Lokka kertoo kyttiasian tapahtuneen 29.4.2017. Kaleva kertoi esitutkinnan käynnistymisestä 3.5.2017, kuulustelut olivat 28.8.2017 ja nyt 14.2.2019 tuli päätös.

SUOMEN UUTISET