Suuri valiokunta antoi tänään mietintönsä Jyrki Kataisen hallituksen EU-selonteosta. Valiokunnan perussuomalaiset jättivät asiaan vastalauseen, joten siitä äänestetään ensi viikolla eduskunnan suuressa salissa.

– Olemme pettyneitä yhdentekevään ja latteaan selontekoon. Siitä ei käy ilmi, millaista EU-politiikkaa hallitus lopulta ajaa. Asiakirjasta saa ennemminkin sen kuvan, että hallitus on EU-asioissa täysin tuuliajolla. Minkäänlaista kritiikkiä unionia kohtaan ei esitetä, ei edes eurokriisin hoidossa, kansanedustaja Juho Eerola ihmettelee.

– Kuulisimme mielellämme, mitkä ovat Suomen hallituksen tavoitteet integraation syventämisessä. Missä menee raja? Hyväksyykö Suomi yhteisen velan, yhteisen budjetin sekä EU:n laajan kontrollin työmarkkinoihin, eläkepolitiikkaan ja sosiaaliturvaan? Entä onko Suomi valmis tarvittaessa osallistumaan uusiin tukipaketteihin? Selonteko ei vastaa tämänkaltaisiin kysymyksiin lainkaan.

Perussuomalaiset tuovat vastalauseessaan esiin omat ehdotuksensa Suomen linjauksiksi. Eerola sanoo perussuomalaisten suhtautuvan unioniin ja sen nykykehitykseen realistisesti ja rakentavan kriittisesti.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit