Eduskunnan hallintovaliokunta hyväksyi kokouksessaan hallituksen esityksen uudesta ampumaratalaista. Perussuomalaiset esittivät valiokunnassa, että toisin kuin hallituksen esityksessä, niin sanotuksi vähäiseksi ampumaradaksi katsottaisiin sellainen rata jolla ammutaan enintään 50 000 laukausta vuodessa.

– Koska hallituksen esitys rajaksi oli 10 000 laukausta vuodessa ja tuo raja sai valiokunnan enemmistön tuen, tarkoittaa tämä sitä, että esimerkiksi jo kahden ampumahiihtäjän vuotuisella harjoitusmäärällä kyseinen rata katsotaan helposti vähäiseksi ampumaradaksi kaikkine virallisine velvoitteineen ja byrokratioineen. Sama koskee esimerkiksi aktiivisen alueellisen riistanhoitoyhdistyksen harjoitusrataa, hallintovaliokunnan perussuomalaiset jäsenet Pirkko Mattila, Reijo Hongisto ja Mika Raatikainen ihmettelevät.

– Perussuomalaisten mielestä lakiesitys aiheuttaa myös kohtuutonta haittaa metsästäjille, jotka kuitenkin tekevät merkittävää riistanhoidollista työtä.

Esitys ei kitke laittomia aseita

Hallintovaliokunnan perussuomalaiset jäsenet katsovat, että uudella ampumaratalailla nykyhallitus jatkaa jo vuona 2009 silloisen keskustalaisen hallituksen aloittamaa lakiuudistusten sarjaa, joiden pohjimmaisena pontimena oli kansainvälinen tavoite torjua laitonta asekauppaa.

– Valitettavasti Suomessa laittomat aseet unohtuivat ministereiltä jo kauan sitten ja nykyhallitus on jatkanut siitä mihin edeltäjänsä lopetti; jatkanut laillisten aseenomistajien ja aseharrastajien elämän vaikeuttamista, perussuomalaiset sanovat.

– Emme aio luovuttaa. Seuraavaksi ehdottamamme muutosasia menee eduskunnan täysistunnon äänestettäväksi.

SUOMEN UUTISET