Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) ja puoluesihteeri Simo Grönroos (ps.) eivät kannata kuntavaalien siirtämistä.

Halla-ahon ja Grönroosin yhteinen tiedote:

Virkamiesten puheenvuoroissa on kuultu vihjauksia huhtikuulle suunniteltujen kuntavaalien siirtämisestä epämääräiseen tulevaisuuteen. Perussuomalaiset pitää näitä puheita vastuuttomina ja vaarallisina.

Huomautamme, että Yhdysvallat ja Portugal järjestivät juuri onnistuneesti presidentinvaalit ja Katalonia paikallisvaalit huomattavasti Suomea vaikeammissa epidemiatilanteissa. Edelleen huomautamme, että koulut, kaupat ja ravintolat ovat Suomessa auki epidemiasta huolimatta, koska niiden aukipitämiseen on vahva yhteiskunnallinen intressi. On käsittämätön ajatus, että vaalit, jotka ovat vapaan demokratian peruspilari, voitaisiin peruuttaa matalammalla kynnyksellä.

Suomi on ollut epidemian kourissa jo vuoden, ja kaikkien tiedossa on ollut, että poikkeustilanne jatkuu pitkään. Ihmettelemme syvästi, elleivät hallitus ja viranomaiset ole saaneet aikaiseksi suunnitelmaa vaalien järjestämisestä poikkeusoloissa, vaan ensisijaisena ratkaisuna esitetään vaalien siirtämistä. Kansalaiselle syntyy helposti vaikutelma siitä, että vaaleja halutaan siirtää eräille hallituspuolueille epäedullisten poliittisten suhdanteiden vuoksi.

Ei ole mitään takeita siitä, että tautitilanne olisi oleellisesti parempi syksyllä. Vaaliajankohdan roikottaminen ilmassa ja vaalien siirtämisen heikot perustelut nakertavat luottamusta demokraattisiin instituutioihin ja todennäköisesti vähentävät äänestysaktiivisuutta.

Hallituksen ja eduskunnan tulee sitoutua vaalien järjestämiseen ajallaan ja viranomaisten ryhtyä viivyttelemättä toimiin, jotta äänestäminen voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti.

puheenjohtaja Jussi Halla-aho
puoluesihteeri Simo Grönroos

SUOMEN UUTISET