

LEHTIKUVA
PS-kansanedustajat Aito avioliitto -kansalaisaloitteen käsittelystä: Toisinajattelijat leimattiin – ”Joku taisi kääntää takkinsakin?”
Perussuomalaisten kansanedustajien Jani Mäkelän ja Mika Niikon mielestä koko lakialoitteen käsittelyajan eduskunnassa vallitsi hyvin ikävä ja leimaava ilmapiiri toisinajattelijoita kohtaan.
Eduskunnassa äänestettiin viime perjantaina Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta. Äänestyksen pohjana ollut kansalaisaloitteen hylkäävä mietintö voitti lukemin 120-48, mikä tarkoittaa, että maaliskuussa voimaan astuvaa sukupuolineutraalia avioliittolakia ei voi enää estää.
Tulos oli monelle pettymys, mutta ei oikeastaan yllätys.
– Kannan huolta siitä, mitä vaikutuksia lailla on esimerkiksi siihen, mitä lapsille opetetaan kouluissa ja miten turvataan niiden mielipiteenvapaus, jotka ovat asiassa eri linjoilla, Mäkelä sanoo.
Menikö äänestäjien tahdon mukaan?
Asian käsittelyssä on jo nyt tullut vastaan monia asioita, joista Mäkelä ei pitänyt. Koko lakialoitteen käsittelyajan vallitsi eduskunnassa hyvin ikävä ja leimaava ilmapiiri toisinajattelijoita kohtaan.
– Puhuttiin siitä, että rakkaus voittaa, mutta eihän eduskunta päätä rakkaudesta vaan avioliittolaista. Ihmettelen, että vain yksi edustaja sekä kokoomuksesta että sosiaalidemokraateista oli perinteisen avioliiton kannalla. Joku taisi kääntää takkinsakin? Mahtoiko mennä äänestäjien ja kentän tahdon mukaan – en usko.
Suvaitsevaisuus ajoi yli tosiasioiden
Kansanedustaja Niikon mielestä on surullista, ettei eduskunnasta löytynyt selkärankaa puolustaa perinteistä avioliittoa ja lasten oikeuksia. Kansanedustaja toisensa jälkeen taipui median ja jopa puolueensa painostuksen alla.
– Perussuomalaiset oli kristillisdemokraattien kanssa ainut puolue, joka ei ole paineessa taipunut. Eikä taivu. Sukupuolineutraalia avioliittoa markkinoitiin tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja kehityksen tärkeimpänä askeleena. Hölynpölyä. Pikemminkin kyse on siitä, että niin kutsuttu suvaitsevaisuus ajaa yli tosiasioiden, Niikko jyrähtää.
Niikko uskoo sukupuolineutraalilla avioliittolailla olevan kauaskantoisia kielteisiä vaikutuksia koko yhteiskuntaan. Muiden maiden, kuten Norjan ja Ranskan, kokemukset osoittavat, että koulujen ja päiväkotien opetussuunnitelmia pyritään muuttamaan avioliittolain muuttuessa.
– Pian tullaan näkemään, kuinka kirkko painostetaan vihkimään homoseksuaaleja ja sosiaalitoimi alkaa suvaitsevaisuuttaan tai syrjintäsyytteen pelossa suosia homo- ja transpareja lasten adoptioissa.
– Näin ei tarvitse käydä. Se vaatii kuitenkin eduskuntaa hyväksymään lausumaehdotukset adoptiosta ja vihkimisestä, jonka jätämme yhdessä kristillisdemokraattien kanssa, Niikko sanoo.
Lasten etu edellä
Harva tietää, että Seta ry on jo ehdottanut peruskouluille, että opettajan pitäisi kysellä jokaiselta koululaiselta, pitääkö tämä itseään tyttönä, poikana vai jonain muuna. Jo ekaluokkalaisten kanssa pitäisi pohtia sitä, miksi mies- tai naispareja ei näy lasten kuvakirjoissa. Sukupuolen moninaisuutta ehdotetaan pohdittavan jokaisen oppiaineen yhteydessä.
– Tällainen suuntaus on vaarallista, koska oppivelvollisuus ei mahdollistaisi lapsen poissaoloa tällaisilta oppitunneilta. Tätä ei pidä hyväksyä, koska valtio ei omista lapsiamme. Kasvatusvastuu on vanhempien, Niikko toteaa.
Niikon mielestä pelkästään tämänkin vuoksi kannattaa katsoa, keitä kuntien valtuustoissa istuu vaalien jälkeen. Kouluopetuksen linjaukset ovat pitkälti kuntatason päätöksiä.
– Me tarvitsemme kuntiin selkärankaiset päättäjät, jotka sanovat, että koulun pitää kunnioittaa vanhempien perhenäkemyksiä – ei toisinpäin. Puolueemme tarvitsee vaaleihin ehdolle ja kuntien luottamushenkilöiksi henkilöitä, joille lasten etu on tärkeä asia.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää