

LEHTIKUVA
PS:n naiskansanedustajat: Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? – “Samasta rikoksesta sama rangaistus”
Perussuomalaiset naiskansanedustajat ovat ottaneet kantaa pääministeri Juha Sipilän asemaan. Keskustelu asemasta alkoi, kun toimittaja Lauri Nurmi kertoi kirjassaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen taustoista.
Kirjassa kerrotaan, että pääministerillä olisi ollut suunnitelma jo valmiina yhdessä nykyisten sinisten kanssa siitä, miten toimitaan, jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Jopa Timo Soinin lähipiiriin kuuluva valtiosihteeri Samuli Virtanen on myöntänyt olleensa yhteydessä Sipilään valintojen tiimoilta puoluekokousviikonloppuna.
“Terho ollut mukana suunnitelmissa”
Sipilä on kuitenkin kesäkuun puoluekokouksen jälkeen kiistänyt jyrkästi väitteet suunnitelmallisuudesta eduskunnan edessä.
– Erityisesti ministereiden pitää puhua totta ja suoraan. Kansalta odotetaan, ettei saa valittaa, olla vihainen saati epärehellinen. En enää ihmettele, että kansalta on usko poliitikkoihin mennyt, ja äänestysaktiivisuuden alhaisuus Suomessa kertoo siitä karua kieltään, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri miettii.
– Näyttää myös selvältä, että Sampo Terho on ollut mukana suunnitelmissa. Hänen kirjassa antamansa lausunnot entisestä perussuomalaisten ryhmästä ovat hyvin korkealentoisia ja täysin muunneltuja, hän lisää.
Perustuslaki sanoo, että ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
– Täyttyykö perustuslain ehto? kansanedustaja Laura Huhtasaari kysyy.
Naisille potkut ministerin tehtävistä
Perussuomalaiset naiskansanedustajat huomauttavat, että naisministerit tuntuvat saavan potkut ministerin tehtävistä miehiä herkemmin. He mainitsevat esimerkkeinä Anneli Jäätteenmäen sekä Heidi Hautalan.
– Jäätteenmäki sai lähteä niin sanotun Irak-vuodon takia, jossa hän lausui kuuluisat sanansa: “puhun niin totta kuin osaan”. Hän väitti, ettei olisi saanut salaisia ulkoasiainministeriön asiakirjoja. Heidi Hautala sai lähteä estettyään Arctia Shippingiä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen toimista. Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? Kansanedustaja Arja Juvonen kysyy.
– Toisaalta Ville Niinistö jätti maksamatta tuhansien eurojen autoverot Ruotsin kilvissä olevasta autosta, jota hän käytti Suomessa. Petostutkinta lopetettiin vain siksi, että hän oli jo saanut 4 800 euron verot maksettavaksi. Tästä ei tullut seuraamuksia, kansanedustaja Ritva Elomaa jatkaa.
Sallitaanko miesten töppäillä enemmän?
Naiset kysyvätkin, sallitaanko miehiltä enemmän töppäyksiä kuin naisilta. He vaativat, että kohtelu on tasapuolista.
– Yllättävän vähän tällaisissa asioissa sitten tasa-arvon perään huudellaan, kun sitä normaalisti vaaditaan mitä ihmeellisimmissä asioissa. Vaadimme, että samasta rikoksesta tuomitaan sama rangaistus. Pääministerin valehtelusta naiselle on tuomittu potkut, joten tehkää siitä johtopäätökset, naiskansanedustavat sanovat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää