

LEHTIKUVA
PS:n naiskansanedustajat: Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? – ”Samasta rikoksesta sama rangaistus”
Perussuomalaiset naiskansanedustajat ovat ottaneet kantaa pääministeri Juha Sipilän asemaan. Keskustelu asemasta alkoi, kun toimittaja Lauri Nurmi kertoi kirjassaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen taustoista.
Kirjassa kerrotaan, että pääministerillä olisi ollut suunnitelma jo valmiina yhdessä nykyisten sinisten kanssa siitä, miten toimitaan, jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Jopa Timo Soinin lähipiiriin kuuluva valtiosihteeri Samuli Virtanen on myöntänyt olleensa yhteydessä Sipilään valintojen tiimoilta puoluekokousviikonloppuna.
”Terho ollut mukana suunnitelmissa”
Sipilä on kuitenkin kesäkuun puoluekokouksen jälkeen kiistänyt jyrkästi väitteet suunnitelmallisuudesta eduskunnan edessä.
– Erityisesti ministereiden pitää puhua totta ja suoraan. Kansalta odotetaan, ettei saa valittaa, olla vihainen saati epärehellinen. En enää ihmettele, että kansalta on usko poliitikkoihin mennyt, ja äänestysaktiivisuuden alhaisuus Suomessa kertoo siitä karua kieltään, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri miettii.
– Näyttää myös selvältä, että Sampo Terho on ollut mukana suunnitelmissa. Hänen kirjassa antamansa lausunnot entisestä perussuomalaisten ryhmästä ovat hyvin korkealentoisia ja täysin muunneltuja, hän lisää.
Perustuslaki sanoo, että ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
– Täyttyykö perustuslain ehto? kansanedustaja Laura Huhtasaari kysyy.
Naisille potkut ministerin tehtävistä
Perussuomalaiset naiskansanedustajat huomauttavat, että naisministerit tuntuvat saavan potkut ministerin tehtävistä miehiä herkemmin. He mainitsevat esimerkkeinä Anneli Jäätteenmäen sekä Heidi Hautalan.
– Jäätteenmäki sai lähteä niin sanotun Irak-vuodon takia, jossa hän lausui kuuluisat sanansa: ”puhun niin totta kuin osaan”. Hän väitti, ettei olisi saanut salaisia ulkoasiainministeriön asiakirjoja. Heidi Hautala sai lähteä estettyään Arctia Shippingiä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen toimista. Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? Kansanedustaja Arja Juvonen kysyy.
– Toisaalta Ville Niinistö jätti maksamatta tuhansien eurojen autoverot Ruotsin kilvissä olevasta autosta, jota hän käytti Suomessa. Petostutkinta lopetettiin vain siksi, että hän oli jo saanut 4 800 euron verot maksettavaksi. Tästä ei tullut seuraamuksia, kansanedustaja Ritva Elomaa jatkaa.
Sallitaanko miesten töppäillä enemmän?
Naiset kysyvätkin, sallitaanko miehiltä enemmän töppäyksiä kuin naisilta. He vaativat, että kohtelu on tasapuolista.
– Yllättävän vähän tällaisissa asioissa sitten tasa-arvon perään huudellaan, kun sitä normaalisti vaaditaan mitä ihmeellisimmissä asioissa. Vaadimme, että samasta rikoksesta tuomitaan sama rangaistus. Pääministerin valehtelusta naiselle on tuomittu potkut, joten tehkää siitä johtopäätökset, naiskansanedustavat sanovat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää