Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee ministeri Sampo Terhon (sin.) höpinöitä Ylen Ykkösaamussa.

Ministeri Sampo Terho muun muassa väitti, että perussuomalaisten koko johto on ”sisulaisia” ja että hän ei liittynyt puolueeseen, joka on ”tällaisen kansalaisjärjestön johtama”.

– Miksi ministeri Terho muuntelee totuutta ja antaa väärän kuvan esimerkiksi viime kevään tapahtumista?

– Olin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja vuoden 2016 alusta ja mukana kokouksissa, joissa selvitettiin ryhmän joitain ongelmia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri muistuttaa.

Ministeriryhmän päätökset hajottivat

Meri kertoo kahden asian nousseen ylitse muiden ja niiden aiheuttaneen useammalle kansanedustajalle seuraamuksia.

– Toinen oli yhdeksän kansanedustajan tiedote, jossa vaadittiin hallituksen maahanmuutto-ohjelman toteuttamista, jotta sote voisi edetä.

– Toinen, joka aiheutti vielä isomman kriisin, oli hallintarekisteriä koskeva asia, joka repi ryhmää – ja esitystä vastaan äänestäneille kansanedustajille johtohahmot vaativat jopa eroa ryhmästä, Meri kirjoittaa Facebookissa.

Omia kansanedustajia ei kuultu

Terhon mielestä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli kaksi linjaa: ne jotka halusivat keskittyä maahanmuuttoon ja ne, jotka halusivat keskittyä muihin kysymyksiin.

Terho väitti toisen joukon kytkeneen kaiken maahanmuuttoon sotea ja VR:ää myöten.

– Koskaan ei ole ollut puhetta, että maahanmuutto kytkettäisiin VR- hankkeisiin, kuten Terho väittää. Maahanmuutosta puhuttiin kokouksissa ja ihmeteltiin, miksei niitä kirjauksia, joita PS on hallitusohjelmaan saanut, voitu viedä eteenpäin.

– Samaan aikaan PS-johto hyväksyi hallintarekisterin eteenpäin viemisen, luopui oikeusministerin salkusta ja jne, ilman että ryhmää edes olisi vaivauduttu etukäteen kuulemaan, Meri ihmettelee.

”Ikävä kuulla, että Terho koki tehtävänsä epämieluisaksi”

Meren kertoo ”tästä touhusta” kummunneen valtavasti ongelmia.

– Edustajat tunsivat, ettei heitä kuulla, vaan he olivat kumileimasimia, kun ministeriryhmä päätti asioista. Ongelmia oli, kuten kaikilla ryhmillä on, mutta niiden sisältö vaihteli laidasta laitaan.

– Ikävä kuulla, että ryhmän puheenjohtajana ollessaan Terho koki tehtävänsä ilmeisen epämieluisaksi, Meri sivaltaa.

Johtaja ei voi olla diktaattori

Meri sanoo itse toimivansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana erilaisia mielipiteitä kunniottaen ja ryhmää kuunnellen.

– Ryhmän tai puolueen johtaja ei voi olla diktaattori. Lisäksi hyvä johtaja on ylpeä ryhmästään, Meri painottaa.

– Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä, kuten Terho tuntuu tehneen.

SUOMEN UUTISET