

LEHTIKUVA
Meri näpäytti Terhoa: ”Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee ministeri Sampo Terhon (sin.) höpinöitä Ylen Ykkösaamussa.
Ministeri Sampo Terho muun muassa väitti, että perussuomalaisten koko johto on ”sisulaisia” ja että hän ei liittynyt puolueeseen, joka on ”tällaisen kansalaisjärjestön johtama”.
– Miksi ministeri Terho muuntelee totuutta ja antaa väärän kuvan esimerkiksi viime kevään tapahtumista?
– Olin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja vuoden 2016 alusta ja mukana kokouksissa, joissa selvitettiin ryhmän joitain ongelmia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri muistuttaa.
Ministeriryhmän päätökset hajottivat
Meri kertoo kahden asian nousseen ylitse muiden ja niiden aiheuttaneen useammalle kansanedustajalle seuraamuksia.
– Toinen oli yhdeksän kansanedustajan tiedote, jossa vaadittiin hallituksen maahanmuutto-ohjelman toteuttamista, jotta sote voisi edetä.
– Toinen, joka aiheutti vielä isomman kriisin, oli hallintarekisteriä koskeva asia, joka repi ryhmää – ja esitystä vastaan äänestäneille kansanedustajille johtohahmot vaativat jopa eroa ryhmästä, Meri kirjoittaa Facebookissa.
Omia kansanedustajia ei kuultu
Terhon mielestä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli kaksi linjaa: ne jotka halusivat keskittyä maahanmuuttoon ja ne, jotka halusivat keskittyä muihin kysymyksiin.
Terho väitti toisen joukon kytkeneen kaiken maahanmuuttoon sotea ja VR:ää myöten.
– Koskaan ei ole ollut puhetta, että maahanmuutto kytkettäisiin VR- hankkeisiin, kuten Terho väittää. Maahanmuutosta puhuttiin kokouksissa ja ihmeteltiin, miksei niitä kirjauksia, joita PS on hallitusohjelmaan saanut, voitu viedä eteenpäin.
– Samaan aikaan PS-johto hyväksyi hallintarekisterin eteenpäin viemisen, luopui oikeusministerin salkusta ja jne, ilman että ryhmää edes olisi vaivauduttu etukäteen kuulemaan, Meri ihmettelee.
”Ikävä kuulla, että Terho koki tehtävänsä epämieluisaksi”
Meren kertoo ”tästä touhusta” kummunneen valtavasti ongelmia.
– Edustajat tunsivat, ettei heitä kuulla, vaan he olivat kumileimasimia, kun ministeriryhmä päätti asioista. Ongelmia oli, kuten kaikilla ryhmillä on, mutta niiden sisältö vaihteli laidasta laitaan.
– Ikävä kuulla, että ryhmän puheenjohtajana ollessaan Terho koki tehtävänsä ilmeisen epämieluisaksi, Meri sivaltaa.
Johtaja ei voi olla diktaattori
Meri sanoo itse toimivansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana erilaisia mielipiteitä kunniottaen ja ryhmää kuunnellen.
– Ryhmän tai puolueen johtaja ei voi olla diktaattori. Lisäksi hyvä johtaja on ylpeä ryhmästään, Meri painottaa.
– Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä, kuten Terho tuntuu tehneen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


“Historiallinen kokemus on, että loikkarin ottaa ohraleipä, ja niin käy tässäkin tapauksessa”

PS: Maahanmuuttolinjaa lähdettiin muuttamaan heti, kun perussuomalaisista päästiin eroon

EU-tutkija Ylellä: Hallituksessa ei ole enää EU-kriittistä ääntä

Hakkarainen: Siniset lunastavat ministeripestejään miljardilisätuella tuulivoimalle

Mäkelä: Terho lupailee ”uudistuksia”, joista sovittiin jo vuonna 2015

Meri: Kuka uskoo eurooppaministeriä?

Loikkarit hylkäämässä EU-kritiikin – Tavio: Terho nöyrtyi kokoomuksen linjoille
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.