

LEHTIKUVA
Meri näpäytti Terhoa: “Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee ministeri Sampo Terhon (sin.) höpinöitä Ylen Ykkösaamussa.
Ministeri Sampo Terho muun muassa väitti, että perussuomalaisten koko johto on “sisulaisia” ja että hän ei liittynyt puolueeseen, joka on “tällaisen kansalaisjärjestön johtama”.
– Miksi ministeri Terho muuntelee totuutta ja antaa väärän kuvan esimerkiksi viime kevään tapahtumista?
– Olin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja vuoden 2016 alusta ja mukana kokouksissa, joissa selvitettiin ryhmän joitain ongelmia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri muistuttaa.
Ministeriryhmän päätökset hajottivat
Meri kertoo kahden asian nousseen ylitse muiden ja niiden aiheuttaneen useammalle kansanedustajalle seuraamuksia.
– Toinen oli yhdeksän kansanedustajan tiedote, jossa vaadittiin hallituksen maahanmuutto-ohjelman toteuttamista, jotta sote voisi edetä.
– Toinen, joka aiheutti vielä isomman kriisin, oli hallintarekisteriä koskeva asia, joka repi ryhmää – ja esitystä vastaan äänestäneille kansanedustajille johtohahmot vaativat jopa eroa ryhmästä, Meri kirjoittaa Facebookissa.
Omia kansanedustajia ei kuultu
Terhon mielestä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli kaksi linjaa: ne jotka halusivat keskittyä maahanmuuttoon ja ne, jotka halusivat keskittyä muihin kysymyksiin.
Terho väitti toisen joukon kytkeneen kaiken maahanmuuttoon sotea ja VR:ää myöten.
– Koskaan ei ole ollut puhetta, että maahanmuutto kytkettäisiin VR- hankkeisiin, kuten Terho väittää. Maahanmuutosta puhuttiin kokouksissa ja ihmeteltiin, miksei niitä kirjauksia, joita PS on hallitusohjelmaan saanut, voitu viedä eteenpäin.
– Samaan aikaan PS-johto hyväksyi hallintarekisterin eteenpäin viemisen, luopui oikeusministerin salkusta ja jne, ilman että ryhmää edes olisi vaivauduttu etukäteen kuulemaan, Meri ihmettelee.
“Ikävä kuulla, että Terho koki tehtävänsä epämieluisaksi”
Meren kertoo “tästä touhusta” kummunneen valtavasti ongelmia.
– Edustajat tunsivat, ettei heitä kuulla, vaan he olivat kumileimasimia, kun ministeriryhmä päätti asioista. Ongelmia oli, kuten kaikilla ryhmillä on, mutta niiden sisältö vaihteli laidasta laitaan.
– Ikävä kuulla, että ryhmän puheenjohtajana ollessaan Terho koki tehtävänsä ilmeisen epämieluisaksi, Meri sivaltaa.
Johtaja ei voi olla diktaattori
Meri sanoo itse toimivansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana erilaisia mielipiteitä kunniottaen ja ryhmää kuunnellen.
– Ryhmän tai puolueen johtaja ei voi olla diktaattori. Lisäksi hyvä johtaja on ylpeä ryhmästään, Meri painottaa.
– Johtaja on tuomittu epäonnistumaan, jos hän häpeää ryhmäänsä, kuten Terho tuntuu tehneen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


“Historiallinen kokemus on, että loikkarin ottaa ohraleipä, ja niin käy tässäkin tapauksessa”

PS: Maahanmuuttolinjaa lähdettiin muuttamaan heti, kun perussuomalaisista päästiin eroon

EU-tutkija Ylellä: Hallituksessa ei ole enää EU-kriittistä ääntä

Hakkarainen: Siniset lunastavat ministeripestejään miljardilisätuella tuulivoimalle

Mäkelä: Terho lupailee “uudistuksia”, joista sovittiin jo vuonna 2015

Meri: Kuka uskoo eurooppaministeriä?

Loikkarit hylkäämässä EU-kritiikin – Tavio: Terho nöyrtyi kokoomuksen linjoille
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää