Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä ihmettelee ministeri Sampo Terhon (sin.) ulostuloa hallituksen suunnitelmista muuttaa kansalaisuuslakia niin, että terroritekoihin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta otettaisiin Suomen kansalaisuus pois.

– Uskomatonta! Tämä on lukenut vuodesta 2015 lähtien hallituksen turvapaikkapoliittisessa ohjelmassa. Kokoomus ja keskusta ovat oharoineet asian toteutuksen Timo Soinin suostumuksella.

– Nyt Terho kehtaa tulla julkisuuteen sanomaan, että on ”suunnitelmissa muuttaa” ja että ”käydään läpi”. Pitäisikö itkeä vai nauraa? Mäkelä kirjoittaa Facebookissa.

Onko jonossa montakin tapausta?

Mäkelä kutsuu Terhoa ”Suomen viralliseksi promiseware-kauppiaaksi”, joka käy läpi ja suunnittelee asioita, jotka sovittiin jo pari vuotta sitten ja joiden toteuttamatta jättämisen tämä hyväksyi oman ministeripaikkansa vuoksi.

– Ei siinä mitään, onhan tämä hyvä juttu jos saadaan muutettua. Vaikutuksen suuruus toki on kyseenalainen – lieneekö terroristisesta rikoksesta lainvoimaisen tuomion saaneita kaksoiskansalaisia jonossa paljonkin – epäilen, Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET