Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen käy blogissaan läpi hallituksen työkalupakkia, josta löytyy keinoja terrorismin kitkemiseksi. Tarkistuksia tullaan tekemään ainakin ulkomaalaislakiin ja kansalaisuuslakiin, lisäksi poliiseille ollaan turvaamassa voimankäyttöoikeudet.

– Keinot ovat alun perin jo hallitusohjelmassa sovitusta 80-kohtaisesta turvapaikkapoliittisesta toimenpideohjelmasta, jonka on koostanut perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Ohjelma kuitenkin jäädytettiin hallitukseen jääneiden ryhmien toimesta. Nyt joitain nostoja toimenpideohjelmasta ollaan tuomassa takaisin muka uusina asioina, Ronkainen ihmettelee.

Entäs ne 30 000 turvapaikanhakijaa?

Ronkaisen mielestä kansalaisuuden peruuttaminen terroristeilta on hyvä ja kaikin puolin kannatettava asia.

– Terrorismin torjunnassa se on kuitenkin täysin marginaalinen asia, joka koskee korkeintaan n. 80 Suomesta ulkomaille lähtenyttä taistelijaa. Se, mistä olen enemmän huolissani ovat tänne tulleet yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joiden todellisista taustoista emme tiedä mitään, kuten Turun tapaus todistaa, Ronkainen kirjoittaa.

– Jopa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg tunnustaa jo tilanteen. Puhumattakaan sisäministeri Paula Risikon kadottamista 5 300 turvapaikanhakijasta.

Hurskastelu ei riitä

Ronkainen huomauttaa, että suunnitelmissa olevat kansalaisuuden peruuttamiset ja kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden uhka-arviot perustuvat siihen, että viranomaiset tietävät varmuudella, keitä tänne tulleet henkilöt ovat ja mitkä ovat heidän taustansa.

– Samaan aikaan kun hallitus juhlapuheissaan kiristää turvapaikkapolitiikkaa, haaveilevat kunnat ja sisäministeriö sosiaalipalveluiden ohituskaistaa Suomeen palaaville terroristeille. Herää kysymys, täyttääkö tämä toiminta kaikki lain kriteerit?

– Kehotan hallitusta edistämään turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa täysimääräisesti ja mahdollisimman nopeasti. Oikeilla toimenpiteillä turvallisuusuhkiin on aidosti mahdollista puuttua. Puolitiehen jääminen ja hurskastelu eivät riitä, siitä on jo valitettavasti Suomessakin näyttöä, Ronkainen toteaa.

SUOMEN UUTISET