Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko pitää käsittämättömänä Vantaan kaupungin sisäministeriölle antamaa lausuntoa ohituskaistan luomisesta taistelualueilta palaaville Isisin jihadisteille.

– Tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa, ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan. Suomessa on suomalaisten edun tultava etusijalle, Niikko painottaa.

Kansallinen turvallisuus etusijalle

Vantaan lausunnossa on Niikon mielestä jotain hyvääkin: hallituksen tulisi lainsäädännön keinoin vaikuttaa siten, että taistelualueelta tulevan henkilön palaaminen Suomeen estettäisiin, mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta.

– Ministeri Risikon tulee ottaa Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahanpääsyn estämiseksi vakavasti. Mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta, puheet kotouttamistoimista ovat epärealistisia.

Taistelijat vastuuseen teoistaan

Niikko kysyy, mikä on sellainen yhteiskunta, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka haluavat vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa.

– Oikeudenmukaista olisi saattaa nämä henkilöt vastuuseen teoistaan, jolloin Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi tulla harkittavaksi.

– Suomen pitäisi myös kaikin keinoin estää niiden taistelijoiden palaaminen maahan, jotka ovat yhä konfliktialueilla. On pohjattoman naiivia ajatella, että tarjoamalla jihadisteille ohituskaistan ja pääsyn palvelujärjestelmämme piiriin nämä voimakkaasti radikalisoituneet henkilöt yhtäkkiä ”integroituisivat takaisin” yhteiskuntaamme, Niikko toteaa blogissaan.

SUOMEN UUTISET

Tagit