Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei ymmärrä Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan tahtoa tarjota laittomasti maassa oleville samoja palveluja kuin turvapaikanhakijoille.

Laittomasti maassa oleville täydet palvelut

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli kokouksessaan (22.8.) laittomasti maassa olevien sote-palveluita. Laittomasti maassa olevien palvelut haluttiin lautakunnassa nyt laajentaa vastaamaan turvapaikanhakijoiden saamia palveluita.

Se tarkoittaa perussuomalaisten helsinkiläisen kaupunginvaltuutettu Mari Rantasen mukaan sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, erikoissairaanhoitoon, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin, sosiaalipalveluihin ja kouluterveydenhuoltoon.

Mainostetaan vielä netissä eri kielillä

Lisäksi lautakunta halusi, että Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Läpi meni myös kirjaus, joka toteaa, ettei maksukyvyttömyys saa vaikuttaa palveluiden saantiin ja tämä voitaneen tässä yhteydessä tulkita maksuttomuudeksi.

Kyseisiä palveluja tulee myös mainostaa mm. kaupungin nettisivuilla monilla kielillä, kuten arabia, somali, bulgaria ja romania.

– Mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, että kunnat laajentavat ja markkinoivat sote-palveluja laittomasti maassa oleskeleville ja lisäävät houkutusta jäädä Suomeen samaan aikaan, kun valtio pohtii, miten laittomasti maassa olevat saadaan säilöön ja ulos maasta. Siksi jätin asiasta tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, miten tämä ristiriita torjutaan, toteaa Meri.

SUOMEN UUTISET

Tagit