Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Laura Huhtasaari (ps.) oudoksuu sitä, että niin moni suomalainen poliitikko puhuisi mielellään ainoastaan suomalaisten vihaisesta puheesta. Terroritekoihin yllyttävä vihakirjoittelu on sitä ”vihapuhetta”, mihin yhteiskunnan tulisi Huhtasaaren mukaan tarttua. Hän kirjoittaa asiasta Uuden Suomen blogissaan.

Vihapuhekeskustelu sai pontta pääministeri Juha Sipilän (kesk.) järjestämästä tilaisuudesta, jonka jälkeen eduskuntapuolueiden johtajat julkaisivat yhteisen julkilausuman. Lausumassa tuomittiin jyrkästi terrorismi kaikissa muodoissaan sekä kaikenlainen väkivalta ja vihapuhe.

– Kuten kaikille on selvää, Suomen turvallisuustilanne on Turun iskun jälkeen muuttunut. Tämä heijastuu väistämättä myös keskusteluilmapiiriin. Keneltäkään ei ole myöskään jäänyt havaitsematta se, että Eurooppa ja sen mukana Suomi ovat ennennäkemättömän maahanmuuttokriisin keskellä. Vaikka kyseessä on kaksi eri asiaa, on niiden välillä olemassa sidos, Huhtasaari alustaa.

– Väestöpaine Euroopan rajoilla on valtava, tulijat saapuvat pääosin islamilaisista maista. Vaikka tulijoiden joukossa on muslimeja, joilla on aito halu integroitua länsimaihin, on saapujien joukossa myös heitä, jotka eivät halua integroitua vaan haluavat eristäytyä. Tulijat keskittyvät tietyille alueille, ja vuosien kuluessa kantaväestö väistää heitä. Alueet eriytyvät ja kääntyvät sisäänpäin, eivätkä niissä asuvat juuri työllisty. Esimerkkejä löytyy Euroopasta.

Huhtasaaren mukaan ”hajanaisen ja harmaantuvan Euroopan” poliittiset johtajat pelkäävät tämän ongelman kohtaamista.

– Vanha Eurooppa vain katselee sivusta, kun ensin miljoonat ja lopulta kymmenet miljoonat siirtolaiset pääasiassa islamilaiset siirtolaiset suuntaavat kohti vanhaa mannerta. Kulku jatkuu maasta toiseen, maasta toiseen kävellään ylittämällä rajat, joita ei enää katsota tarpeelliseksi valvoa.

– Kehitys näyttää synkeältä, mutta poikkeuksiakin on. Unkariin ei niin vain kävelläkään. Siitä maan johtajat pitävät huolen. Unkarin johtajat ovat puolustaneet maan kansalaisia ja unkarilaista identiteettiä myös silloin, kun EU on isännän äänellä vaatinut tekemään maan edun vastaisia päätöksiä. Kyllä, jopa isoveli EU:ta vastaan on mahdollista asettua. Kyse on vain uskalluksesta. Unkarin kansalaisilla on täysi syy olla ylpeitä johtajistaan, jotka pitävät heidän puoltansa. Entä meillä suomalaisilla, Huhtasaari kysyy.

– Terroristit yllyttävät terroritekoihin vihakirjoitusten avulla. Moni suomalainen poliitikko puhuisi ainoastaan suomalaisten vihaisesta puheesta. Tässä mennään metsään. Ei voi olla niin, että kansalaisten pitäisi riemumielin hurrata, kun poliittiset päättäjät tekevät välinpitämättömyyttään katastrofaalisia päätöksiä ja kieltäytyvät näkemästä niiden seurauksia.

– Vihapuhesyytöksillä halutaan estää keskustelu niistä ongelmista, jotka jokainen aikuinen suomalainen omin silmin näkee. Suomalaisia syyllistämällä ja kansalaisten Facebook-päivityksiä kyttäämällä me emme tätä ongelmaa selätä emmekä saa yhteiskuntarauhaamme takaisin.

– Meillä on yhteinen vihollinen, ja sen nimi on terrorismi. Terrorismilla ei saa olla sijaa meidän maassamme.

Huhtasaari toivoo, että Suomessa lopetettaisiin toistemme kyttääminen ja suomalaisten syyttely.

– Haluan kutsua kaikki puolueet puolustamaan Suomea, suomalaisia ja suomalaista identiteettiä. Otetaan Suomi takaisin. Ja tehdään yhdessä parempaa Suomea, hän päättää kirjoituksensa.

SUOMEN UUTISET