Perussuomalaiset jätti 8. syyskuuta eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meren toimesta keskustelualoitteen sisäisestä turvallisuudesta. Puhemiesneuvosto on nyt käsitellyt aloitteen ja päättänyt, ettei aiheesta käydä ajankohtaiskeskustelua.

Tarkoitus oli perussuomalaisten mukaan keskustella ainakin kohonneesta terrorismin uhasta Turun iskun jälkeen sekä siitä, miten hallitus ja virkavalta voi varautua paremmin tilanteeseen.

– Pitkin Eurooppaa erilaisista iskuista on tullut valitettavasti arkipäivää vuoden 2015 laittoman siirtolaisaallon myötä. Suomi ei ole poikkeus. On hyvin ongelmallista, ettei tästä ongelmasta haluta edes keskustella, Leena Meri ihmettelee.

Ei edes Turun isku herättänyt

Perussuomalaiset olisivat halunneet avointa keskustelua aiheesta. Eduskuntaryhmä huomauttaa, että tähän mennessä keskustelu on ollut suljettua, kuten 6.9. järjestetty puoluejohtajien, ministereiden ja poliisivoimien tapaaminen.

– Onko tässä nyt jotain, jota ei haluta tunnustaa? Kenties se, että terroriuhka johtuu vastuuttomasta turvapaikkapolitiikasta, kun tuhansia laittomia henkilöitä katoaa maahan, perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen kysyy.

– Avointa keskustelua pitää kyllä käydä siitä, kuinka paljon ilmaisia palveluita voimme antaa laittomasti täällä oleskeleville, mutta sisäinen turvallisuus ei kiinnosta hallitusta edes Turun tapahtumien jälkeen!

SUOMEN UUTISET