Puheenjohtaja Riikka Purra kummastelee kuulemiaan kannanottoja, joiden mukaan vanhat somekommentit olisivat vakavampi asia kuin eläinrääkkäys ja tappaminen. Hän viittaa SDP:n tuoreen puoluesihteerin Mikkel Näkkäläjärven tapaukseen.

Purra kirjoittaa: ”Kaikenlaista sitä on toki politiikassa jo kuullut, mutta koskaan ennen en sitä, että 15 vuotta vanhat yksityishenkilönä kirjoitetut somekommentit ovat pahempia kuin eläinrääkkäys ja elävän olennon tappaminen. Uusi demarijohto kieltämättä pääsi yllättämään, mutta tällä eteenpäin.”

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Nasima Razmyar osoittaa Purran sanat todeksi. Hän jakaa Purran tekstin moittivilla saatesanoilla:

”SDP:n puoluesihteeri on selkeästi ja syvästi kertonut katuvansa 15-vuotiaana tekemiään tekoja. Perussuomalaisten ministerit voivat milloin tahansa seurata esimerkkiä ja irtisanoutua yksiselitteisesti rasistisista kirjoituksistaan. Toistaiseksi tätä ei ole nähty.”

Razmyarin kommentti antaa viitteitä siitä, mistä tällä viikolla eduskunnassa puhutaan ja miten.

Eduskunta äänestää perjantaina yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi tehtävästä tiedonannosta.

SUOMEN UUTISET