Kokoomukseen tänään loikanneen Kaj Turusen erittäin hyvin tunteva työmies Matti Putkonen kommentoi Suomen Uutisten videohaastattelussa loikkauksen syvävirtoja. Putkosen mukaan kyse on ennen muuta työehtosopimusten yleissitovuudesta ja energiapolitiikasta. Hän pitää myös todennäköisenä, että loikka toimii ovenavauksena muille sinisille.

– Juuri nyt on hallituksen käsittelyyn ja eduskuntaan työelämän ja energiapolitiikan kannalta suuria asioita. Kokoomus ajaa työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista. Samoin Kaj Turunen on perussuomalaisissa olleessaan yrittänyt ajaa yleissitovuuden purkamista, Putkonen avaa.

– Se aina täällä torpattiin, Putkonen kertoo.

– Nyt kokoomus yhdessä muiden hallituspuolueiden kanssa käyttää Turusta keppihevosena, jotta työehtosopimusten yleissitovuus voitaisiin purkaa.

– Uskon, että PS yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa pystyy estämään yleissitovuuden purkamisen.

Putkosen mukaan toisena keskeisenä asiana ovat energiapoliittiset kysymykset.

– Turusella on talousvaliokunnan puheenjohtajana ratkaiseva rooli, kun tuulivoiman syöttötariffien jatkoa käsitellään. Hän kääntää tässä takkinsa ja tulee mitä todennäköisimmin ajamaan jatkoa tuulivoiman syöttötariffeille. Tämä merkitsee useiden satojen miljoonien lisälaskua vuodessa.

– Kokoomusta ei ole koskaan kiinnostanut köyhemmän asia. Turunen on nyt omiensa joukossa tältäkin osin.

Kolmantena asiana on Putkosen mukaan kivihiilen täyskielto.

– Noin sadalla paikkakunnalla asumisen kustannukset tulevat tämän päätöksen myötä kasvamaan. Mutta tämähän ei Westendissä asuvia kokoomuslaisia kiinnosta.

– Siniset tulevat muutaman päivän julmistelemaan tästä siirrosta. Mutta hallitus tulee pysymään kasassa, siitä ei ole hetkenkään epäilystä.

– Asia sopii suurelle osalle sinisten eduskuntaryhmää, sillä Kaj Turunen toimii tässä ovenavaajana kokoomukseen, jonne suurin osa sinisistä tulee todennäköisesti siirtymään.

SUOMEN UUTISET