Ylen tuoreen kannatusgallupin mukaan päähallituspuolueet ovat vapaassa pudotuksessa. Kokoomus on pudonnut 0,6 prosenttiyksikköä, se menetti kärkipaikan keskustalle. SDP romahti puolestaan 1,8 prosenttiyksikköä päätyen 16,2 prosentin kannatukseen. Perussuomalaisille gallup osoitti 18,6 prosentin kannatusta ja 0,2 prosenttiyksikön nousua.

Perussuomalaisten puoluetoimiston työmies Matti Putkonen kommentoi puhelinhaastattelussa galluplukuja:

– SDP:n raju pudotus oli luettavissa jo viimeistä edeltävän gallupin viimeisten päivien luvuista.

Hän kertoo, että Ylen mittaama tulos on linjassa perussuomalaisten omien tutkimusten kanssa. Hän korostaa erityisesti puolueen tekemää ns. Kakuntekijät ja kakunjakajat -tutkimusta:

– Mittasimme ensimmäistä kertaa tarkasti sitä, mikä on puolueiden kannattajakuntien todellinen profiili. Tutkimus kertoi meille muun muassa sen, että demareiden rakennusalan työntekijät, metalli- ja paperiduunarit ovat siirtyneet nimenomaan perussuomalaisiin.

Putkonen toteaa, että Ylen tänään julkaisema tulos vahvistaa osaltaan sitä, että juuri näin on tapahtumassa.

– Perussuomalaisten kannatus on vakiintumassa 18 ja 20 prosentin välille. Mikäli kehitys jatkaa kulkuaan, palataan kolmen suurimman puolueen asetelmaan. Mutta siinä asetelmassa PS on korvannut SDP:n.

Jotta perussuomalaiset saavuttaisivat tulevissa vaaleissa ykköspaikan, on heidän työmiehen mukaan edelleen terävöitettävä politiikkaansa suomalaisen työn ja yrittämisen puolesta. Ja ennen kaikkea tuotava lisää todellisia vaihtoehtoja, joilla Suomi saadaan pysyvästi kasvu-uralle.

– On päästävä takaisin jytkyä edeltäneeseen rennon tekemisen meininkiin. Me olemme jo ottaneet europolitiikan ilmatilan hallinnan. Seuraavaksi meidän on otettava yhtä hyvä ote kansallisesta työllisyys- ja teollisuuspolitiikasta. Tällöin paalupaikka on meidän.

Kokoomuksen kurimuksesta työmies ei paljoa pukahda.

– Himas-hämmingeissä Kataisen kate rupeaa puremaan, hän toteaa.