

LEHTIKUVA
Ronkainen: Turvallisuus kuntoon ennen kuin voidaan edes kuvitella raideliikenteen yhtiöittämistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen toivoo hallituksen ryhtyvän sanoista tekoihin suojaamattomien tasoristeysten turvallisuuden parantamiseksi.
Raaseporissa sattui reilu viikko sitten vakava onnettomuus, jossa henkilöjuna ja puolustusvoimien ajoneuvo kolaroivat suojaamattomassa tasoristeyksessä. Onnettomuudessa kuoli neljä ihmistä.
– Voi vain kuvitella miten raskasta ja synkkää aikaa tämä on ollut uhrien omaisille. Päättäjänä ja lainsäätäjänä koin tapahtuneen voimakkaasti. Työssäni eduskunnassa liikenneasiat ovat vahvasti läsnä liikenne- ja viestintävaliokunnan kautta ja varusmiesten asiat puolustusvaliokunnassa, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.
– Vartioimattomat tasoristeykset ovat herättäneet huolta jo hyvän aikaa ja nyt tuo huoli toteutui pahimmalla tavalla.
Turvajärjestelmät vanhanaikaisia
Ronkainen toteaa, että Suomessa on lähes 2 800 tasoristeystä, joista yli 2 100:ssa ei ole mitään turvalaitteita.
– On tärkeää, että kaikki voitava tehdään, jotta vastaavat turmat estetään jatkossa. Liikenneministeri Anne Berner on luvannut, että tasoristeysten poistamista tullaan kiirehtimään onnettomuuden johdosta.
– Turvajärjestelmät ovat vanhanaikaisia. Raideliikenne on puhuttanut ja ollut uudistusten keskiössä viime aikoina eduskunnassa. Turvallisuus on seikka, joka on varmistettava viimeisen päälle ennen kuin voimme edes kuvitella, että raideverkkoamme tulee käyttämään ja hyödyntämään uusia osapuolia, Ronkainen huomauttaa.
Puheiden on muututtava teoiksi
Ronkaisen mielestä nykyteknologiaa on hyödynnettävä siellä, missä se on mahdollista. Puhetta on ollut esimerkiksi aurinkovoimalla toimivien turvalaitteiden testaamisesta tasoristeyksissä.
– Näiden puheiden on muututtava teoiksi ja riittävät resurssit niiden toteuttamiseen on varmistetta.
– Toinen nyt surullisella tavalla esiin tullut seikka on, että varusmiespalvelustaan suorittava henkilö tai hänen omaisensa eivät ole oikeutettuja erityiskorvauksiin kohdatessaan pysyvän haitan tai kuolemantapauksen, Ronkainen kirjoittaa.
Lakialoite valmisteluun kiireellä
Perussuomalainen kansanedustaja Arja Juvonen jätti jo kesäkuussa lakialoitteen, joka pyrkii puuttumaan lakisääteistä asepalvelusta suorittavien varusmiesten ja esimerkiksi vapaaehtoisesti kansainvälisessä kriisinhallinnassa toimivien rauhanturvaajien eriarvoiseen asemaan. Lakialoitteen allekirjoitti reilusti yli puolet eli 118 kansanedustajaa.
– Hallituksen tulisi viimeistään nyt ottaa tämä lakialoite valmisteluun ja kiireellä, Ronkainen vaatii.
– Vanhan sanonnan mukaan ”kyllä kruunu pojistaan huolen pitää”. Vaikka kaukana ovat ajat siitä, kun Suomi oli osa kuningaskuntaa, ei sanonnan sisällöstä saa antaa periksi tuumaakaan.
Artikkelia on muokattu 6.11.2017 klo 12.49.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juvonen: Sotilastapaturmalaki ei turvaa korvauksia Raaseporin uhreille ja heidän omaisilleen – ”Syvä epäkohta korjattava heti”

Juvonen: Merkittävät laki- ja kansalaisaloitteet pölyttyvät ministeriöiden hyllyillä – ”Missä viipyvät vastaukset?”

Ronkainen: Hanko-Hyvinkää-radan sähköistäminen parantaisi liikenneturvallisuutta

Ronkainen ja Slunga-Poutsalo tyytyväisiä Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämiseen
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.