Helsingin vihreiden Saido Mohamed ilmoitti vetäytyvänsä kuntavaaliehdokkuudestaan oltuaan käräjäoikeudessa todistajana törkeässä petosjutussa, josta hänen sisarensa sai vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Oikeuden mukaan Mohamedin sisko oli erehdyttänyt Kelaa maksamaan perusteettomasti lapsilisiä yli 44 000 euroa kolmesta alaikäisestä lapsesta jättämällä ilmoittamatta muutostaan Isoon-Britanniaan, jossa oli nostanut vastaavaa etuutta.

Rahat menivät Saidolle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ihmettelee valtamedian haluttomuutta paljastaa Mohamedin osuutta asian käänteisiin.

– Hesari uutisoi tapahtuneen tavalliseen tapaansa paksujen punavihreiden linssien lävitse, mutta myös Iltalehti jättää mainitsematta, että Mohamedin siskon rikoksella saama hyöty meni tilin kortinhaltijalle Saidolle.

– Siskon mukaan Saido oli käyttänyt rahat ”opiskeluun”, mikä on merkillistä, sillä Saidon suorittama erityissairaanhoitajakoulutus oli Suomessa maksutonta, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

Valittiin vuoden pakolaisnaiseksi

Saido Mohamed on toiminut ulkoministeriön kehitysyhteistyöapurahaa nauttivan Suomen Somalia-verkoston puheenjohtajana sekä asiantuntijana opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa Ihmisoikeusliitossa.

– Lapsilisien yhä juostessa siskon tilille vuonna 2011, valittiin Saido Suomen Pakolaisavun toimesta vuoden pakolaisnaiseksi. Valintansa yhteydessä Saido lausui Aamulehdelle, että ”Suomessa puhutaan usein, että pakolaiset haluavat vain elää sossun rahoilla. En ole koskaan tavannut ihmistä, joka haluaisi”.

– Nyt ironisesti avautuva lausahdus on sikäli teknisesti totta, että tässä tapauksessa kyse oli Kelan eikä ”sossun” rahoista, Ronkainen napauttaa.

Ei ollut ensimmäinen kerta vihreille

Ronkaisen mukaan ”läheisten varojen käyttäminen omiin tarkoituksiin ei ole vihreille entuudestaan vierasta”. Joensuun kaupunginvaltuutettu Päivi Harinen (nykyinen Armila) tuomittiin viime vuonna Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa törkeästä kavalluksesta vuodeksi ehdolliseen vankeuteen tämän anastettua yli 70 000 euroa omalta äidiltään.

– Yhteiskuntatieteiden tohtori Harinen on tuttu myös hänen johtamastaan Suomen Akatemian lähes 600 000 eurolla rahoittamasta tutkimushankkeesta SOMALIALAISENA SUOMESSA JA MINNESOTASSA – Diaspora, kansalaisuus ja kuuluminen.

– Seuraavaksi jään odottelemaan sitä, että ”vastuulliset” mediat työntävät kommentteja varten karvatollukkaa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön kurkkuun, joka vielä kesäkuussa poseerasi muikeasti Saidon vierellä tämän loikattua kokoomuksesta maahanmuuttopoliittisten erimielisyyksien takia. Voi olla, että odotuksestani tulee pitkä. Sillä välin nähtäväksi jää, miten Suomi ja suomalaiset kestävät kaiken tämän kansainvälisen rikkauden keskellä.

SUOMEN UUTISET