Vihreän miesliikkeen puheenjohtaja sekä vihreiden kuntapoliitikko Eppu Saarela luonnehtii Viron pääministeriä Kaja Kallasta kosteusvoidetetuksi Eloveenaksi ja tekee samalla oudon rinnastuksen naisia alistavaan tv-sarjaan.

Espoolaisen vihreiden kuntapoliitikon ja Vihreän miesliikkeen puheenjohtajan Eppu Saarelan alatyylinen ja naista alentava kommentointi ihmetyttää sosiaalisen median käyttäjiä. Saarela tykittelee härskiin tyyliin Twitterissä arvioitaan Viron pääministeristä Kaja Kallaksesta.

Jostain käsittämättömästä syystä Saarela triggeröityy yllättäen, kun tunnettu yhteiskunnallinen ja ajankohtais- ja satiiriblogi Päivän Byrokraatti antaa spontaanit kehut Kallakselle hänen tietotaidostaan ja pätevyydestään.

Puheet kuin dumpatulla katujengin pomolla

Jonkin aikaa myöhemmin Päivän Byrokraatin postauksen julkaisemisen jälkeen Twitter-ketjuun ilmestyy Saarelan arvio Viron pääministeristä. Saarela ei kuitenkaan tyydy luonnehtimaan Kaja Kallaksen kompetenssia, vaan retoriikka on kuin tyttöystävän juuri jättämällä katujengipomolla.

Saarela myös tekee oudon rinnastuksen The Handmaid’s Tale -tv-sarjaan, joka on fiktiokauhua tulevaisuuden naisia alistavasta yhteiskunnasta.

Kuopan kaivaminen jatkuu

Saarelalle huomautetaan, että kommentoinnin taso tuskin enää olisi voinut olla matalammalla, mutta niin vain Vihreän miesliikkeen johtaja jatkaa tykittelyään.

https://twitter.com/Eppulisko/status/1597570848806035456

Kallas on suuri Suomen ystävä

Vihreän miesliikkeen pomon alatyylinen avautuminen Kaja Kallaksesta näyttää nololta ja sangen epäkohteliaalta jo itsessään, ja lisäksi ottaen huomioon, että vihreät on korostetusti tasa-arvoa ja naisten oikeuksia edistävä puolue.

Kallas, joka on toiminut Viron pääministerinä viime vuoden alusta saakka, on koulutukseltaan asianajaja ja on tehnyt jo pitkän uran politiikassa. Ennen pääministeriyttään hän toimi Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 2014–2018. Suomesta ja suomalaisista Kallas on aina puhunut erityisen kauniisti ja osoittanut tukea suomalaisille.

Viime kesänä, pian sen jälkeen kun Suomi sai päätökseen Naton liittymiskeskustelut, Kallas kutsui oikopäätä hallituksensa koolle ja esitti Viron parlamentille Suomen Nato-jäsenyyden nopeaa ratifiointia. Viro ratifioikin Suomen jäsenyyden ensimmäisten joukossa.

Kallas on myös suomalaisille vakuuttanut, että Natossa Suomella ei tule olemaan Viroa parempaa ystävää.

SUOMEN UUTISET