Jussi Halla-aho ihmettelee hallituskumppaneiden sietokykyä vihreälle sekoilulle. – Sdp ja keskusta, aiotteko te todella katsella tätä menoa ja tukea sitä vielä seuraavat kaksi ja puoli vuotta? Historia tuntee tapauksia, joissa valtavirtapuolueet ovat päästäneet fanaattisen ääriliikkeen vallan kahvaan ja kuvitelleet ylimielisesti voivansa kesyttää sen. Niissä kokeiluissa on käynyt huonosti.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti tuumaustunnilla kantaa ulkoministeri Pekka Haaviston tapaukseen ja laajemmin vihreiden toimintaan.

Viime viikolla perustuslakivaliokunnan moitteisiin johtanut prosessi lähti liikkeelle vuosi sitten, kun kävi ilmi, että ulkoministeriö pyrkii avustamaan Isis-järjestön toimintaan osallistuneita naisia Suomeen.

Haavisto oli painostanut konsulipäällikkö Pasi Tuomista rikkomaan lakia ja jälkikäteen savustamaan tämän tehtävistään kostoksi siitä, että Tuominen ei ollut suostunut ryhtymään laittomuuksiin. Perustuslakivaliokunta katsoi mietinnössään Haaviston toimineen lain vastaisesti. Ministerin korotettu syytekynnys ei kuitenkaan ylittynyt.

Haavisto rikkoi lakia

Halla-aho totesi, että monet EU-maat ovat lakkauttaneet oleskelulupia ja jopa riistäneet kansalaisuuden Isis-terroristeilta.

– Muut Pohjoismaat, viimeksi Ruotsi, ovat asettaneet kalifaatista palanneita naisia syytteeseen terroristiseen toimintaan osallistumisesta. Suomessa ei ole nähty yhtäkään tuomiota, yhtäkään syytettä tai edes yhtäkään esitutkintaa. Kurkunkatkojien toimintaan osallistuneet naiset elävät täällä vapaana, veronmaksajien ylläpidolla, ja jatkavat myrkyllisen ideologiansa juurruttamista mm. omiin lapsiinsa. Lasten oikeudet eivät tässä kohdassa enää kiinnosta hallitusta ja vihreitä, vielä vähemmän suomalaisten turvallisuus.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta otti vuoden mittaisessa prosessissa kantaa vain Haaviston pyrkimykseen kurittaa konsulipäällikkö Tuomista.

– Valiokunta ei siis tutkinut itse Isis-operaation laillisuutta. Mietinnössä Haaviston todettiin toimineen lainvastaisesti. Siis rikkoneen lakia. Vihreät pyrkivät kulisseissa junttaamalla luomaan perustuslakivaliokuntaan hallitus-oppositio-vastakkainasettelun ja hyökkäsivät jopa valiokuntaneuvoksen kimppuun, kun tämä ei suostunut vihreiden sätkynukeksi. Mediaoperaatiossaan vihreät levittivät paikkansapitämätöntä väitettä, että Haavisto ei olisi tehnyt mitään laitonta tai kyseenalaista, Halla-aho sivalsi.

Eduskunnassa ei pidä valehdella

Eduskunnassa vallitsee käyttäytymiskoodi, jonka mukaan edustajat eivät syytä kollegoita valehtelusta. Halla-ahon mukaan käytäntö on hyvä, koska se tekee eduskuntatyöskentelystä miellyttävämpää.

– Kolikon toinen puoli kuitenkin on, että eduskunnassa ei pidä valehdella. Etenkään ministereiden tai heidän ohjauksessaan olevien virkamiesten ei pidä valehdella eduskunnalle. Vuosi sitten marraskuussa eduskunta kysyi korkealta poliisiviranomaiselta, onko hänen tiedossaan operaatiota Isis-naisten kotouttamiseksi. Hän vastasi, että ei ole. Tämän jälkeen julkisuuteen tuli operaatiosuunnitelma, jonka oli allekirjoittanut kyseinen poliisiviranomainen. Sisäministeri Ohisalo nimittikin hänet hiukan myöhemmin uudelle viisivuotiskaudelle.

– Eduskunta kysyi ulkoministeriön edustajalta, onko ulkoministeriö maksanut kenellekään mitään Isis-naisten kotiuttamisen yhteydessä. Tämä vastasi, että ei ole. Nyttemmin on käynyt ilmi, että ulkoministeriö on maksanut 60 000 euroa ulkopuoliselle yritykselle hankkeen valmistelusta, Halla-aho sanoi.

Säännöt ovat muita varten

Halla-aho huomautti vihreistä kaksoisstandardeista.

– Vihreät ovat huolissaan oikeusvaltiosta – Unkarissa ja Puolassa. Vihreät ovat huolissaan perustuslakivalvonnan politisoitumisesta – Yhdysvalloissa. Vihreät ovat huolissaan instituutioiden nakertamisesta ja kyseenalaistamisesta – silloin, kun perussuomalaiset arvostelevat median, hallituksen, oikeuslaitoksen tai viranomaisten toimintaa. Vihreiden tekopyhyys ja kaksinaismoralismi on hämmästyttävää. Säännöt ovat muita varten, vihreitä ne eivät koske.

– Katseet kääntyvät vihreiden hallituskumppaneihin, joiden suojeluksessa ja siunauksella asiat tapahtuvat. Viimeiset puolitoista vuotta ovat tehneet selväksi etenkin meille hallintovaliokunnassa työskenteleville, että kaikki maahanmuuttoon liittyvä päätöksenteko ja lainsäädäntövalmistelu on hallituksessa luovutettu vihreille. Eikä vihreitä mikään muu kiinnostakaan, Halla-aho sanoi.

Kepun rooliksi on jäänyt räksyttää perussuomalaisille ja selitellä vihreiden metkuja parhain päin omalle äänestäjäkunnalle.

– Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita laittomasti maassa olevat, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt. Keskusta on varsinkin päästrateginsa Mikko Kärnän suulla jyrissyt jalkapantavalvonnasta ja pikaisista maastapoistamisista. Todellisuudessa hallitus on koronan keskelläkin kaikin keinoin parantanut heidän mahdollisuuksiaan jäädä maahan. Sisäministeriöllä on suoranainen työryhmä selvittämässä, miten turvapaikkaturisteista saataisiin tehtyä työperäisiä maahanmuuttajia.

Miksei suomalaisten turvallisuus kiinnosta?

Toisena esimerkkinä vihreästä hurskastelusta Halla-aho nosti esille eduskunnalle viime vuonna jätetyn kansalaisaloitteen seksuaalirikoksista tuomittujen ulkomaalaisten karkottamisesta.

– Hallintovaliokunta sai viime perjantaina valmiiksi mietintönsä aloitteesta. Käsittelyn aikana kävi selväksi, että vaikka aloitetta ei sellaisenaan voi hyväksyä, on olemassa erilaisia toteuttamiskelpoisia lakimuutoksia, joilla aloitteen tavoitetta voidaan edistää.

– Suomen laki ei tällä hetkellä esimerkiksi mahdollista kansainvälisen suojeluaseman lakkauttamista rikoksen perusteella, vaikka EU-lainsäädäntö sallii sen. Suomen laki ei mahdollista karkotuspäätöksen saaneiden systemaattista säilöönottoa, vaikka EU-lainsäädäntö sallii sen. Lisäksi Suomen kansalaisuuden saa tällä hetkellä liian nopeasti ja liian vähäisillä edellytyksillä.

Perussuomalaiset esittivät mietintöön useita lausumia, joissa hallitusta olisi edellytetty viipymättä antamaan eduskunnalle tällaisia lakiesityksiä.

– Mikään niistä ei kelvannut hallituspuolueille, koska ne sotivat vihreiden linjauksia vastaan. Suomalaisten turvallisuudella ei ole mitään merkitystä. Vain ulkomaalaisilla, myös raiskaajilla ja murhaajilla, on oikeus turvallisuuteen, Halla-aho sivalsi.

Vihreät hämärtävät laillisen ja laittoman rajaa

Halla-aho kuvasi, että vihreät on tosiasiassa vaarallinen ääriliike, joka edistää omaa ideologiaansa röyhkeästi, tehokkaasti ja säännöistä piittaamatta.

– Vihreät ministerit miehittävät virkakuntaa omilla hengenheimolaisillaan, hämärtävät laillisen ja laittoman rajaa esimerkiksi asettumalla Elokapina-hulinoitsijoiden puolelle ja poliisia vastaan, ja tuhoavat perustuslakivaliokunnan uskottavuutta puoluepolitisoimalla sen toimintaa ja kyseenalaistamalla, vähättelemällä ja vääristelemällä sen ratkaisuja, Halla-aho sanoi.

Hän ihmetteli hallituskumppaneiden sietokykyä vihreälle sekoilulle.

– Sdp ja keskusta, aiotteko te todella katsella tätä menoa ja tukea sitä vielä seuraavat kaksi ja puoli vuotta? Historia tuntee tapauksia, joissa valtavirtapuolueet ovat päästäneet fanaattisen ääriliikkeen vallan kahvaan ja kuvitelleet ylimielisesti voivansa kesyttää sen. Niissä kokeiluissa on käynyt huonosti, Halla-aho varoitti.

Kunnissa ei tarvitse harrastaa punavihreää hörhöilyä

Kuntavaalit lähestyvät ja vaaliteemat hahmottuvat. Suomessa on 300 kuntaa.

Halla-ahon mukaan on täysin epärealistista ajatella, että mikään puolue voisi kuntavaaliohjelmassaan ottaa yksityiskohtaisesti kantaa erilaisten kuntien hyvin erilaisiin ongelmiin.

– Nämä ovat arvovaalit ja linjavaalit. Perussuomalaisten arvot ja linjat ovat selkeitä. Kuntien ja valtion on elettävä suu säkkiä myöten, muuten ottaa ohraleipä. Yhteisten rahojen kippaaminen toissijaisiin kohteisiin kuten ökyinvestointeihin tai haittamaahanmuuttoon on lopetettava. On edistettävä kaikin keinoin sitä, että kuntiin syntyy uutta, tuottavaa työtä.

Halla-aho kertasi järkevän talous- ja sosiaalipolitiikan lähtökohtia.

– Yhteistä kakkua pitää kasvattaa, ja samaan aikaan sitä pitää jakaa entistä tarkemmin ja oikeudenmukaisemmin. Suomessa kuntien ja valtion tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta, ei harrastaa punavihreää hörhöilyä tai leikkiä koko maailman sosiaalitoimistoa.

Tutustu Suomen Perustan kirjaan Kummallisvaalit 2021 täältä.

SUOMEN UUTISET