Vihreiden puoluefestivaaleilla hotelli Korpilammella tarjoiltiin runsaasti alkoholia alaikäiselle. Paikalla oli runsaasti vihreiden korkeinta johtoa. Selitykset eivät vakuuta. Tapaus nousi julkisuuteen Seiska-lehden paljastusjutusta.

Seiska-lehti julkaisi perjantaina uutisen, joka sai monen kulmakarvat kohoamaan. Se kiteytyi alaikäisen nuorisopoliitikon poikkeukselliseen TikTok-päivitykseen, joka kytki vihreiden puoluejohdon tiiviisti tapahtumiin mukaan:

”Ootsä edes elänyt jos et oo yhen illan aikana:
– juonu seittemän lasii europarlamentaarikon tarjoomaa skumppaa
– bailannu tanssilattialla aamuyöhön asti
– käynyt röökillä valtuutettujen kanssa
– lillunu porealtaassa puoluejohdon kans
– saunonut kansanedustajien kans sekasaunassa
– saanut Pekka Haavistolta koronan”

Viestin kirjoittanut alaikäinen nuorisopoliitikko kertoo juoneensa runsaasti europarlamentaarikon tarjoamaa alkoholia vihreiden puoluefestivaaleilla hotelli Korpilammella. Ainoa paikalla ollut vihreä europarlamentaarikko Alviina Alametsä ei myöntänyt asiaa Seiskalle. Hän myöntää kuohuviinin tarjoamisen täysi-ikäisille, mutta kieltää tarjonneensa alaikäisille mitään.

Seiska tiedusteli asiasta myös vihreiden puheenjohtajan sijaiselta Iiris Suomelalta. Tämä totesi, ettei tiedä asiasta. Seiskan haastattelun jälkeen Iiris Suomela kytki puhelimensa pois päältä.

Iltasanomien haastattelema vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen myönsi myös, että tilaisuudessa on tarjoiltu kuohuviiniä, jota on tarjottu seurueelle. Hän painottaa, että seurueen jäsenet ovat olleet tarjoajan käsityksen mukaan täysi-ikäisiä.

Sekä puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela että puoluesihteeri Veli Liikanen olivat itse paikalla Korpilammella. Suomela vetoaa tietämättömyyteensä, puoluesihteeri sysää vastuuta alaikäisen itsensä niskaan.

Ei ole ihme, ettei vastuunkantajia liiemmälti löydy. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rangaistava teko.

Suomen Uutiset on nähnyt alaikäisen nuorisopoliitikon päivityksen. Sen taustat huomioiden näyttää selvältä, että vihreät on tietoisesti tarjoillut alkoholia alaikäiselle.

Alaikäisen tytön ikä ei ole voinut olla järjestäjille yllätys, sillä 16-vuotias on noussut puolueessa varsin tunnetuksi poliittisen uran ripeän nousujohteisuuden ansiosta.

Ilta-Sanomien jutusta käy lisäksi ilmi se, että tapahtuma oli avoin myös alaikäisille osallistujille huoltajan lupalapulla.

Vihreiden johdon ilmeinen piittaamattomuus asettaa myös hotelli Korpilammen erittäin ikävään asemaan. Alkoholin välittäminen alaikäiselle voi aiheuttaa anniskeluravintolalle vakavia seurauksia.

SUOMEN UUTISET