Facebookissa on herättänyt närää Ayman Raad -nimisen, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen aktivistin kirjoitus, jossa hän väittää Suomen tapattaneen 60-70 000 siviiliä Karjalassa vuonna 1944 ja salanneen tapahtumat.

– Turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen keskittyneestä Facebook-ryhmästä Refugee Hospitality Clubista tuttu laiton maahanmuuttaja on esittänyt uudenlaista tulkintaa sotiemme aikaisista siviilien siirroista. Nyt jo poistetussa päivityksessään Raad esittää huonolla englannin kielellä kirjoitetun tarinan Venäjän (tuohon aikaan kylläkin Neuvostoliitto) raja-alueelta siirtyneestä 60 000 siviilistä.

– Näiden pakolaisten joukossa hän kertoo olleen naisia, lapsia ja vanhuksia. Väittämän mukaan Suomen hallitus ei ottanut pakolaisia vastaan ja esti näiden kulkemisen Ruotsiin. Tämän jälkeen heidät lastattiin junaan ja palautettiin Venäjälle, jossa pakolaiset siirrettiin Siperiaan, missä suurin osa heistä kuoli tai katosi, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

Keksityt tarinat uppoavat vain suvaitsijoihin

Vaikka Raadin tarina tyrmättiin fiktioksi, hän puolusti kirjoitustaan tiedoilla, jotka hän oli saanut nimettömältä suomalaisystävältään.

– Keksittyjen tarinoiden ja syyttävän sormen osoittaminen Suomen historiaan on kummallista, jopa Raadin kaltaiselta paatuneelta elintasosurffaajalta. Sympatiaa se tuskin herättää muissa kuin harhaisimmissa suvaitsijoissa, jotka ovat muutenkin valmiit kumartamaan turvapaikanhakijoille missä tahansa asiassa, mitä nämä kehtaavat pyytää. Ja kehtaavathan he!

– Suurin osa suomalaisista, kuten viimeaikaisesta sisäministeriön selvityksestäkin käy ilmi, suhtautuu kuitenkin varsin nuivasti turvapaikanhakijoihin. Tällaisten tarinoiden kuvittelisi tekevän ainoastaan hallaa laajemmalle pakolaisasialle, Ronkainen huomauttaa.

”Pakeni Mosulista turistitamineissa”

Ronkainen sanoo, että Suomi hoiti sodanaikaisen oman väestön suojaamisen ja siirtämisen pääosin hyvin, kuten karjalaisten maansisäisen evakon ja turvallisiin naapurimaihin lähetetyt siviilit, joista suuri osa tuli takaisin jälleenrakennuksen aikana.

– Irak voisi ottaa jopa mallia. Etenkin Raad itse, joka omien Facebook-päivitystensä mukaan ”pakeni” Mosulista turistitamineissaan vähintään kolmen turvallisen maan kautta ennen saapumistaan Tornioon suomalaisten lihapatojen äärelle.

– Nyt jo toista vuotta maassa maleksivalla Raadilla ei ole mitään asiaa olla Suomessa, saati syyttää tekaistuilla tarinoillaan suomalaista turvapaikanhakupolitiikka, jossa on selvästikin vielä kiristämisen varaa, Ronkainen painottaa.

SUOMEN UUTISET