Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa blogissaan kantaa Suomen alkoholipolitiikkaan. Ronkaisen mielestä alkoholin myyntiaikoja pitäisi vapauttaa ja saada viinit ja vahvemmat oluet ruokakauppojen hyllyille.

”Suomessa holhotaan ihmisiä”

Ronkainen myös laskisi alkoholiveroa, ohjaisi kulutusta miedompiin juomiin, parantaisi pienpanimojen asemaa, vapauttaisi ravintoloiden aukioloaikoja ja siirtäisi kotikulutusta ravintoloihin.

– Hallitusohjelman mukaan turhaa sääntelyä pitää karsia ja tässä on yksi työmaa muiden joukossa, Ronkainen ohjeistaa.

– Suomessa holhotaan ihmisiä, eikä sitä mikä on todellisuus alkoholipolitiikkaamme osalta. Kulutusta pitää saada ohjattua kohti miedompia juomia ja viinarallia Virosta vähennettyä, jotta myynti tapahtuu Suomessa.

Vain hyviä seurauksia

Ronkaisen mielestä kuluttajien ohjaaminen miedompien juomien pariin ja ravintola-anniskeluun pienentäisi alkoholin kokonaiskulutusta ja vähentäisi alkoholin aiheuttamia terveyshaittoja.

– Näillä muutoksilla osa myynnistä siirtyy Virosta Suomeen. Jos tarkastellaan kokonaisuutta työpaikkojen ja muiden vaikutusten myötä, verotulot kokonaisuudessaan kasvavat, yrittäjyyden edellytykset paranevat ja erilaiset lieveilmiöt vähenevät, Ronkainen uskoo.

SUOMEN UUTISET