Ruotsin yleisradioyhtiö SVT siteeraa Suomen eduskuntavaalien analyysissaan Hufvudstadsbladetin artikkelia ja nostaa esille sen, että perussuomalaiset ovat edelleen mahdollinen kumppani sosialidemokraattien vetämässä hallituksessa. Antti Rinteellä on hallituksen muodostamisen yhteydessä vielä monta kysymystä, joita hän ei ole perussuomalaisille esittänyt. Ruotsalaisnäkemyksen mukaan Suomessa on uusi hallitus vasta kesäkuussa.

SVT:n arviossa nostetaan ensimmäisenä esille se, että demarit ovat johtaneet valtakuntaa kokoomuksen kanssa monta kertaa aiemminkin, muun muassa Paavo Lipposen hallituksissa vuosina 1995-2003. Vaikka koalitiohallituksilla on Suomessa vankka perinne, hallituksen muodostaminen voi tällä kertaa osoittautua hankalaksi. Siitä syystä sosialidemokraattien ja kokoomuksen todennäköisimmät hallituskumppanit ovat vihreät ja RKP.

Perussuomalaiset mukana kuvioissa

Antti Rinne ei ole SVT:n arvion mukaan sulkenut perussuomalaisia pois hallituskuvioista, vaikka onkin puolueen suhteen varautunut. Hallitustunnusteluissa tulee esille useampiakin asioita, joihin Rinne ei tunne perussuomalaisten kantaa. Siksi kaikki on vielä mahdollista.

Yhteinen arvopohja on Suomen uudelle hallitukselle ehkä tärkein asia ja siinähän lähes kaikki suomalaiset poliittiset puolueet näyttävät siirtyneen kohti perussuomalaisia.

Suomen Uutiset