Perussuomalaisten puoluesihteerin tehtävät jättävä Ossi Sandvik toivoo järjestösihteeri Riikka Slunga-Poutsalosta työnsä jatkajaa.

Kolme kautta puoluesihteerinä istunut Ossi Sandvik on ehtinyt pitkän työrupeamansa aikana nähdä ja kokea, mitä työ käytännössä on ja mitä puoluesihteeriltä vaaditaan. Työhön kuuluu paljon paljon kaikenlaista, mutta Sandvikin mielestä puoluesihteerin tärkein rooli on vaalipäällikön rooli.

– On yksi lahjomaton mittari sille, miten hyvin puoluesihteeri on tehtävässään onnistunut, ja se on eduskuntaryhmän koko. Parin vuoden sisään on edessä kahdet vaalit, joista eduskuntavaalit ovat puolueen kannalta kaikkein ratkaisevimmat. Ne ovat voitettavissa, mutta voiton eteen on tehtävä paljon. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on valita oikeat ihmiset oikeille paikoille, Sandvik kertoo.

Kaikki valinnat on tehtävä osaamisen ja näyttöjen perusteella. Siihen ei saa vaikuttaa sukupuoli, ikä eikä asuinpaikka. Virkaan on hakemassa päteviäkin ehdokkaita. Kuka heistä on tehtävään paras mahdollinen, sitä ei varmasti voi sanoa kukaan, mutta Sandvikilla on asiasta oma mielipiteensä.

– Ehdokkaita on kymmenkunta, joista vain yksi on nainen. Ja se täytyy sanoa, että puolueen naisjärjestö on onnistunut asettamaan kisaan erittäin pätevän ja sitoutuneen ehdokkaan, mitä olen hänen toimintaansa järjestösihteerinä päässyt seuraamaan. Nyt olisikin mielestäni aika pohtia, voisiko puolueen ”äijäimagoa” kohentaa se, jos puoluesihteeriksi tällä kertaa valittaisiinkin nainen?

Tuo ehdokas on tietenkin Riikka Slunga-Poutsalo Lohjalta, perussuomalaisten Etelä-Suomen järjestösihteeri.

– Yksi tärkeä Riikan valintaa puoltava tekijä on mielestäni se, että hän on sanonut aikovansa keskittyä puoluesihteerin tehtäviin eikä asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Tämä on tärkeää, koska puoluesihteerin tärkein rooli on vaalipäällikön rooli. Pidän mahdollisena, että osa ehdokkaista onkin puoluesihteerivaaleista hakemassa nostetta kansanedustajavaaleihin, niin kuin usein on.

MIKA MÄNNISTÖ