Somessa alkoi sunnuntaina kiertää pääministeri Sanna Marinin vuonna 2010 julkaisema sikainfluenssarokotetta koskeva blogikirjoitus. Tekstin jyrkät sanamuodot nostattavat kulmakarvoja.

Arviolta yhdeksän maissa sunnuntai-iltana www.sannamarin.net-verkkosivusto suljettiin. Kävijää tervehtii vähäeleinen teksti: ”Sanna Marin. Sivuja päivitetään.”

Marinin rokotetta koskeva blogikirjoitus on edelleen luettavissa archive.org-arkistointipalvelusta. Katkelmia:

”Nyt se sitten vihdoin selvisi: sikainfluenssauhkaa ei todellisuudessa ollutkaan. Ainakaan siinä määrin kuin media, poliitikot ja lääketieteen ammattilaiset uhan vaarallisuudesta varoittelivat. Mutta kuka oikein hyötyi possujen kärsillä ja saparoilla lietsotun hysterian ylläpitämisestä?”

”Pelko ja uhka ovat aina olleet tehokkaita markkinointikeinoja ja näiden varjolla on helppo myydä kansalle kuin kansalle palanen turvallisuudentunnetta. Massahysterian saavutettua kipupisteensä ei järjelle tai tosiasioille enää ole sijaa julkisessa keskustelussa. Päätöksenteosta tulee kiihotetun kansanjoukon lepyttämisen airut.”

”Esirippu laskee ja lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille.”

Koko teksti on luettavissa täältä.

Päivitys klo 11.20

Marinin esikunnasta kommentoitiin asiaa sähköpostitse maanantaiaamuna kello yhdeksän aikaan:

”Sannamarin.net-verkkosivustoa on tosiaan viime yönä päivitetty, koska niiltä puuttui ajantasaista tietoa. Nyt sivut ovat taas normaalisti käytössä.”

Sivusto on jälleen luettavissa. Rokotekirjoitus löytyy täältä.


Lisäys 18.5.2020 klo 11.20: Lisätty Marinin esikunnan viesti.

SUOMEN UUTISET