Keskustapuolueen entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen väittää Maan tapa -kirjassaan, että Sauli Niinistön vuoden 2006 presidentinvaalikampanjan rahoitusta on pimitetty yli puolen miljoonan euron edestä. Korhonen perustelee väitteitään liikemies Arto Merisalolta saamillaan sähköposteilla.

Merisalo kertoo keränneensä ainakin 300 000 euroa Niinistön kampanjalle. Varat kerättiin yrittäjiltä ja yksityishenkilöiltä ”pimeille tileille”, jotta lahjoittajien tiedot eivät näkyisi vaalirahoitusilmoituksissa. Korhosen mukaan Suomen historian suurin ”vaalirahakusetus” tapahtui syksyllä 2009, kun media salli kokoomuksen pimittää 547 500 euroa lain ilmoitusvelvollisuuden ylittäviä vaalirahoja.

Sauli Niinistön varainhankintapäällikönä toiminut kansanedustaja Ben Zyskowicz vakuuttaa, että vaalikampanjassa toimittiin silloisen lainsäädännön mukaisesti.

– Oma tulkintani ja voimassa oleva laki oli se, että puolueen saamat avustukset eivät olleet julkisia, jolloin meillä ei ollut mitään mahdollisuutta eikä oikeutta julkistaa puolueen saamia tukia vaalirahailmoituksessa, Zyskowicz kommentoi Iltalehdelle.

SUOMEN UUTISET