Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio on huolissaan poliisien työturvallisuudesta heidän suorittaessaan virkatehtäviään vastaanottokeskuksissa.

Savio viittaa poliisin julkisuudessa antamiin tietoihin, joiden mukaan se on joutunut selvittämään useita riitoja ja tappeluja vastaanottokeskuksissa syksyn ja alkutalven 2015 aikana. Osassa näistä tehtävistä poliisi on joutunut käyttämään myös voimatoimenpiteitä.

Syrjäseuduilla huono tilanne

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen on esittänyt julkisesti huolensa poliisien turvallisuudesta erityisesti seuduilla, joilla vastaanottokeskusten ja poliisiasemien välinen etäisyys on suuri. Suhosen mukaan varsinkaan Itä- ja Pohjois-Suomen syrjäisimmille hälytyspaikoille ei läheskään aina saada riittävästi poliiseja.

– Miten pystytään varmistamaan poliisien työturvallisuus heidän suorittaessaan virkatehtäviään vastaanottokeskuksissa? Savio kysyy.

– Ja miten poliisille tullaan takaamaan sekä vastaanottokeskuksissa suoritettavien että muiden poliisitehtävien hoitamiseen tarvittavat ympärivuorokautiset resurssit erityisesti harvaan asutuilla alueilla?

Hän jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen sisäministerin vastattavaksi.

SUOMEN UUTISET

Tagit