Hallituksen yhteistyö saa yhä synkempiä sävyjä. SDP:n nimimerkki Rautakoura eli imatralainen kansanedustaja Jukka Kärnä otsikoi Imatralaisen bloginsa: ”Kokoomuksen kuristusote on myrkkyä SDP:lle”.

Kärnä puntaroi kirjoituksessaan Ylen gallupin karmeita kannatuslukuja – 15,6 prosenttia SDP:lle.
– Hallitusvastuu, huono viestintä ja taloustilanne ovat varmasti kaikki varteenotettavia selityksiä SDP:n heikkoon gallupmenestykseen, mutta katseita kannattaa kääntää myös kokoomuksen suuntaan, Kärnä syyttää.

Kokoomus SDP:n
päävastustaja

Kärnä muistuttaa, että kokoomus on SDP:n ideologinen päävastustaja, mikä tuntuu unohtuneen hektisessä hallituselämässä: Kokoomus on porvaripuolue työnantajien asialla, SDP työväenpuolue palkansaajan puolella.
Kärnä tunnetaan puolueessaan jopa viimeisenä perinteisenä ay-liikkeen edustajana, jota sanotaan puhemies Eero Heinäluoman (sd.) nyrkiksi. SAK:n aluejohtaja toimi pitkään Ovakon terästehtaalla.

EK ohjailee hallitusta
kuin marionettinukkea

– Kokoomuksella on kuristusote hallituksesta ja sen talouspolitiikasta. Puolueella on vain 18 prosentin kannatus kansan keskuudessa, mutta 95 prosentin kannatus elinkeinoelämän keskusliitossa. EK vetelee kokoomuksen naruja ja ohjailee sitä kuin marionettinukkea. STT:n selvityksen mukaan kokoomuslaiset avustajat ja poliitikot päätyvätkin usein juuri työnantajajärjestöjen johtopaikoille, Kärnä syyttää.
Kärnän mielestä taantuma, työttömyys ja velkaantuminen ovat kokoomukselle ja EK:lle vain keppihevosia, joilla perustellaan erilaisia palkkojen leikkauksia ja palveluiden heikennyksiä.
– Kokoomukseen tulisikin suhtautua kuin myrkkyyn. Sillä on käänteinen Midaan kosketus, jonka ansiosta kaikki, mihin puolue koskee, muuttuu tomuksi, Kärnä toteaa ja viittaa keskustan kokemuksiin edellisessä hallituksessa: keskusta puhui pitkään kokoomuksen suulla ja hävisi siksi vaalit.

Veli-Pekka Leskelä