Puoluesihteeri Simo Grönroosin vappupuhe ohessa.

Youtube, 3 min 37 sek.

Pitkä talvi on takana. Pitkään odotettu kevät on viimein täällä. Vappu on kevään juhlaa. Se on myös opiskelijoiden ja duunarien juhlaa. Kauniista säästä huolimatta tilanne on kuitenkin kolea, niin opiskelijoille, duunareille kuin koko Suomen kansalle.

Hallitus muisti suomalaisia duunareita linjaamalla vapun alla päättyneen kehysriihiteatterin päätteeksi työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistamisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme lisää ulkomaista halpatyövoimaa heikentämään työehtoja, lisäämään työttömyyttä ja rasittamaan maan julkista taloutta.

Maan ovien avaaminen ulkomaiselle halpatyövoimalle on kylmää kyytiä suomalaisille duunareille ja yrittäjälle. Maan ovien avaaminen on kolkkoa myös opiskelevalle nuorisolle, joka pohtii tulevaisuuttaan.

Mitä vaihtoehtoja tulevaisuuttaan pohtivalle suomalaiselle nuorelle sitten jää, kun loputon virta halpatyövoimaa polkee palkkoja ja vie työpaikkoja? Voidaan ajatella, että suomalaiselle nuorelle jää tässä tilanteessa kolme vaihtoehtoa:

1. Omistaa firman, joka hyötyy ulkomaisesta halpatyövoimasta

2. Liittyy vasemmistoliittoon ja vaatii itselleen riittävää kansalaispalkkaa

3. Tukee perussuomalaisia, jotta suomalaisen työn ja yrittäjyyden alasajo lopetettua.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka puolustaa suomalaista työtä ja suomalaista työläistä. Elinkeinoelämän lobbarit ja punavihreät ovat löytäneet rajojen avaamisessa toisensa. Suuryritykset saavat lisää halpaa työvoimaa ja punavihreät uusia äänestäjiä.

Vappuaattona turve-ala osoitti näyttävästi mieltään Helsingissä hallituksen punavihreää ilmastopolitiikkaa vastaan. Turpeen käyttöä ollaan ajamassa alas nopeaan vauhtiin, välittämättä sen vaikutuksista talouteen, työllisyyteen ja energiahuoltovarmuuteen.

Hallituksen politiikan vaihtotase onkin kylmää kyytiä suomalaiselle duunarille ja veronmaksajalle – hallitus vie työpaikkoja ja tuo halpatyövoimaa. Tälle politiikalle pitää saada loppu.

Kuntavaalien ehdokaslistat menevät kiinni muutaman päivän kuluttua. Suomalaiset haluavat muutosta nykymenoon ja se näkyy muun muassa siinä, että meillä on jo nyt ennätysmäärä kuntavaaliehdokkaita.

Lisää kuitenkin tarvitaan, sillä mitä kattavammat ehdokaslistat saamme, niin sitä paremmin kannatus realisoituu valtuustopaikoiksi ja sitä myötä poliittiseksi vaikutusvallaksi.

Jos siis haluat osallistua siihen, että kunnat saadaan parempiin käsiin ja samalla punavihreää hallitusta saadaan horjutettua, niin nyt on viimeinen tilaisuus tehdä päätös lähteä mukaan ehdokkaaksi.

Missä sinä olit silloin, kun asiat laitettiin kunnissa oikeaan tärkeysjärjestykseen?

Vallitseva hulluus ei pysähdy itsekseen. Siihen tarvitaan meitä kaikkia. Lähde siis mukaan ehdokkaaksi ja otetaan yhdessä Suomi takaisin.

Hyvää vappua!

SIMO GRÖNROOS


Vapunpäivän muita puhetilaisuuksia löydät täältä >