

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Simon Elo: Liittovaltiokehitykselle tarvitaan vastavoima
ESPOOLAINEN valtiotieteiden kandidaatti ja kaupunginvaltuutettu Simon Elo on toiminut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajana jo neljättä vuotta. Lapinjärvellä Itä-Uusimaalla syntynyt Elo on ehtinyt asua myös Nilsiässä, Lohjalla ja Helsingissä ennen muuttoaan Espooseen Mia-vaimon ja Sammy-koiran kanssa.
– Espoon kaupunginvaltuustossa minulle tuli pienoisena yllätyksenä kun selvisi, että olen Pohjois-Espoon suuralueelta ainoa valtuutettu mistään puolueesta. Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen perusteella olen myös Espoon konservatiivisin poliitikko, mikä kertonee paljon arvomaailmastani, Elo toteaa.
Suurin yksittäinen syy, miksi Elo alunperin ylipäänsä lähti politiikkaan ja liittyi perussuomalaisiin oli Suomen harjoittama EU-politiikka ja hänen oma EU-kriittisyytensä, joten eurovaaliehdokkaaksi lähteminen oli varsin luonteva vaihtoehto.
– Nuorten puheenjohtajana olen pitänyt voimakkaasti esillä EU-kriittisiä teemoja. Mielestäni myös EU-kriittistä vastavoimaa tarvitaan europarlamentissa, muuten siellä on vain liittovaltiokehitykseen myönteisesti suhtautuvia edustajia. Erityisen tärkeää on asettaa myös nuoria ehdokkaita eurovaaleihin. Tutkimusten mukaan vain viidesosa nuorista tietää äänestävänsä varmasti eurovaaleissa, joten heillekin on tarjottava vaihtoehtoja, kertoo ainoa alle 30-vuotias perussuomalainen eurovaaliehdokas.
Suomen pitää harkita eroa eurosta
Europarlamentissa Elo haluaisi ajaa Suomen kansallisia etuja ja äänestäjiensä intressejä. Erityisesti hän haluaisi vaikuttaa unionin liittovaltiokehityksen patoamiseksi toimimalla yhteistyössä muiden EU-kriittisten voimien kanssa. Vapaakauppaliittoa hän voisi kannattaakin, mikäli se olisi luonteeltaan taloudellinen eikä poliittinen.
– Vielä on mahdollisuus muuttaa kurssia, mutta totuus on, että kolme neljästä mepistä kannattaa liittovaltiota, eli aika vaikea sitä on estää jos se halutaan läpi viedä. Jos liittovaltio toteutuu, merkitsee se nähdäkseni unionin luhistumista. Euroa pidän vielä unioniakin suurempana ongelmana Suomen taloudelle. Näkemykseni mukaan Kreikan ja Kyproksen kaltaisten maiden tulisi erota rahaliitosta, mutta jos unionin perussopimusten vastaista tukipakettipolitiikkaa edelleen jatketaan, pitää Suomen vakavasti harkita eurosta eroamista.
Elo on ehtinyt lukuisissa mediaesiintymisissä todistaa pärjäävänsä väittelyissä muita ehdokkaita ja aatteita vastaan. Myös yhteistyökykyä löytyy, mistä ominaisuudesta on hyötyä EU-kriittisen vastavoiman rakentamisessa.
Maahanmuuttopolitiikka pidettävä omissa käsissä
Simon Elo valmistui valtiotieteiden kandidaatiksi Turun yliopistosta vuonna 2010. Sen jälkeen politiikka vei mennessään, mutta maisteriksi valmistuminen on vielä haaveissa, kunhan aikaa löytyy. Vapaa-ajallaan Elo harrastaa lukemista, kirjoittamista, matkustelua ja salibändyä.
– Myös historia on aina kiinnostanut ja luen säännöllisesti Historia-lehteä. Yksi rakas harrastus lapsuudesta lähtien on videopelit, ja siihen liittyen olen myös kirjoittanut artikkeleja Pelaaja-lehteen vuodesta 2007 lähtien.
Eurovaalikampanjaansa varten Elo aikoo kiertää kaikissa maakunnissa Rovaniemeltä Hankoon Uusimaa-painotteisesti. Hän tulee pitämään esillä vaaliteemojaan liittovaltiokehityksen vastustamiseksi ja sääntelyn purkamiseksi. Myös maahanmuuttopolitiikka on pidettävä Suomen omissa käsissä. Erityishuomio on kiinnitettävä unionin ulkorajoihin.
– Nuorten kohdalla tulee kehittää oppilasvaihdon kaltaisia hyviä ohjelmia. Pyrin myös tietoisesti herättelemään eläkeläisiä. Brysselissä on ollut esillä eläkejärjestelmien yhtenäistäminen, joka toteutuessaan merkitsisi Suomen kannalta heikennystä eläkeläisten asemaan, Elo muistuttaa.
Elon vaalibudjetti ei vielä ole tarkentunut, mutta tavoitteena on saada kasaan vähintään 20 000 euron summa, josta osa on omia varoja, osa tulee puolueelta ja muilta tahoilta.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 2/2014 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää