
Slunga-Poutsalo synkistä gallupluvuista: ”hallitustaipaleen alku on kaiken kaikkiaan ollut hyvin haastava”
Perussuomalaisten gallup-kannatuksesta suli pois -4,3 prosenttiyksikköä. Kaikille hallituspuolueille tuli laskua. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi tilannetta Suomen Uutisille.
Ylen tuore puoluegallup mittasi kaikille hallituspuolueille kannatuslaskua. Keskustan kannatusarvio putosi -1,3 prosenttiyksiköllä, kokoomuksen -0,9 prosenttiyksiköllä ja perussuomalaisten hätkähdyttävän suurella -4,3 prosenttiyksikön laskulla. Hallituspuolueiden kannatusarviosta putosi yhteensä 6,5 prosenttiyksikköä.
Oppositiopuolueissa tilanne on päinvastainen. SDP nousi +3,9 prosenttiyksiköllä, vihreät +0,3:lla, vasemmistoliitto 0,7:llä, RKP 0,6:lla ja KD +1,1:llä. Opposition nousu oli yhteensä 6,6 prosenttiyksikköä.
Gallupin suurimmat siirtymät koskevat duunareita.
Perussuomalaisisten keskuudesta on ehdotettu tuuletuskokousta. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan tuuletusvaatimukset eivät osu maaliinsa, koska kokousta on pyydetty turvapaikkapolitiikan johdosta eikä työelämän kysymysten takia.
– Vasemmistopuolueiden nousu ei selity niiden esittämien turvapaikanhakijakantojen vuoksi. Kysymys on työelämän kysymyksistä. Näen duunariäänestäjien protestin hyvin vakavana asiana ja siitä käydään puolueen sisällä vakavaa keskustelua.
– Duunarit ovat peruskannattajiamme, ja hallituksessa on edelleenkin vain yksi duunaripuolue. Vaikka kaikki hallituksen päätösesitykset eivät ole olleen äänestäjillemme mieluisia, me emme ole kannattajiamme hylänneet. Taistelemme hallituksessa kynsin ja hampain sen puolesta, että suomalaiset voivat elättää itsensä ja perheensä työnteollaan.
– Julkinen keskustelu on kieputtunut pakkolakien ympärille. Emme ole onnistuneet riittävässä määrin kertomaan niistä positiivisista asioista, joilla suomalaisten työelämää uudistetaan.
– Puolueen hallitustaipaleen alku on kaiken kaikkiaan ollut hyvin haastava. Puolueen luonteeseen kuuluvat rajut nousut, mutta näköjään täytyy tottua myös rajuihin laskuihinkin, Slunga-Poutsalo pohtii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Soini IS:lle: ”Nyt ollaan Egyptin korvessa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää