

LEHTIKUVA
Soini: SDP ja SAK saivat osumansa
Perussuomalaiset kansanedustajat riensivät ryhmäkokoukseensa pitkästä aikaa tiedotusvälineiden tiukan vartioketjun läpi, kun tieto Ylen gallup-tuloksesta oli tullut julki pari tuntia aiemmin. Puolue sai mittauksessa 10,7 prosentin kannatuksen. Puheenjohtaja Timo Soini joutui tiukimpaan tenttiin.
Soini piti suurimpana syynä työntekijöiden etuihin kaavailtuja leikkauksia, joita on kuitenkin onneksi ehditty jo korjata.
– Vasen koukku heilahti, duunarimiehiltä tuli varoitus, Soini kommentoi tulosta tuoreeltaan.
– Se johtuu tietenkin pakkolaeista, työelämähommasta. SDP ja SAK saivat osumansa meihin ja vähän koko hallitukseenkin, Soini jatkoi.
Soini ei usko, että pakolaiskriisi olisi horjuttanut puolueen kannatusta: perussuomalaisten kannatus tuskin virtaa tämän asian vuoksi SDP:hen, jolla ei ole maahanmuuttoon juuri mitään linjaa.
Kannatuksen laskun jatkumiseen hän ei usko.
Ryhmässä ei kapinaa,
vaaleihin on aikaa
Soini kiisti arviot, että eduskuntaryhmässä kytisi kapina tai puolueen hajaannus uhkaisi hupenevan kannatuksen vuoksi.
– Ei ryhmässä ole mitään kapinaa. Eiköhän siellä keskustella tästä asiasta ihan normaalisti.
Soini muistutti myös, ettei gallup-lukema vienyt puolueelta yhtään kansanedustajaa: puolue jatkaa toiseksi suurimpana, vaikka vihreät menivätkin tässä mittauksessa ohi.
– Tällainenkin päivä tuli, jollaisia politiikassa tulee. 18 vuoden aikana on tapahtunut monen näköistä, Soini tuumaili.
Hommat tehdään kunnolla,
kriisikokoukseen ei aihetta
Soinin mukaan puolue tekee jatkossakin kunnolla ne hommat, joita on lähdetty tekemään. Suomi on sellaisessa jamassa, josta ei gallupeilla nousta, vaan työllä ja yrittämisellä.
Hän ei nähnyt tarvetta ylimääräisen kriisikokouksen järjestämiseen, vaikka puolueen 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on sellaista vaatinut. Tynkkysen mielestä kokouksessa pitäisi päättää, voiko puolue jatkaa hallituksessa.
– Tehdään se, mitä on lähdetty tekemään ja matka on pitkä. Ei hevoskilpailussakaan ensimmäisen kaarteen jälkeen tuloksia ratkota, Soini vertasi ja huomautti, että listalta on löytynyt ylimääräistäkin porukkaa, että siihenkin voi suhtautua varovasti.
Hallitusyhteistyö
jatkuu, tuloksia tulee
Hän ei usko gallup-tuloksen vaikuttavan pahasti hallitusyhteistyöhön.
– Minä olen sellainen kaveri, että kun lyön kättä päälle niin se pitää myös tuulessa ja tuiverruksessa. Tottakai me huolehdimme, että ne asiat, joita pidämme tärkeinä tulevat läpi. Ne myös tulevat, koska hallitusohjelman toteuttaminen kestää neljä vuotta, Soini sanoi.
Hän myöntää, että sekin on voinut vaikuttaa, onko puolue saanut aikeitaan läpi hallituksessa. Hallitus on kuitenkin korjannut päätöksiään myös työläisille parempaan suuntaan.
– Nyt se on loistavalla tavalla lientynyt: saatiin ne sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaukset pois. Sehän ratkaisee, että työllisyys paranee ja syntyy ostovoimaa. Se ratkaisee ja vaalit ovat 2019. Tässä tulee 40 Ylen gallupia ennen sitä, Soini tuumasi.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Soini: Hallintarekistereitä käsiteltiin ensi kertaa kunnolla

Slunga-Poutsalo synkistä gallupluvuista: ”hallitustaipaleen alku on kaiken kaikkiaan ollut hyvin haastava”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.