

LEHTIKUVA
Soini: Palautussopimus Irakin kanssa vireillä
Puheenjohtaja Timo Soini muistutti eduskuntaryhmän kokoukseen mennessään, että hän on hoitanut myös pakolaisasiaa ulkoministerinä, vaikka häntä on moitittu runsaasta matkustamisesta ja väitetty, ettei hän muka ehdi johtamaan tärkeitä asioita.
Soini tapasi Irakin ulkoministerin YK:n kokouksessa Yhdysvalloissa ja neuvotteli asiasta siellä.
– Kerroin, että Irakiin on lähtenyt tätä asiaa koskeva kirje ja hän ilmoitti, että se otetaan vakavasti. Viittasin siihen, että meidän tavoitteenamme on samanlainen rakenne kuin muilla Pohjoismailla, ja tätä nyt viedään eteenpäin. Se oli hyvin hyödyllinen keskustelu.
– Tässä on monta asiaa valinkauhassa: osa irakilaisista hakee nyt passeja mennä takaisin ja on selvää, että kaikki eivät täytä turvapaikkakriteerejä. On tärkeää saada ihmisille perille, että jos et ole oikeutettu turvapaikkaan, niin ei kannata maksaa tuhansia dollareita matkasta tänne saadakseen kielteisen päätöksen. Palautus tulee sitten nopeasti aikanaan, Soini totesi.
Ruotsin mallilla
vahva signaaliarvo
Sopimusta on viety Soinin mukaan voimallisesti eteenpäin ja irakilaisilla on asiasta ymmärrys. Sopimus katsotaan vielä laajemmin Irakin hallituksen kanssa ja sisäministerien välillä ja muun hallinnon kanssa, että asia toteutuu käytännössä.
Sopimuksen tulisi mahdollistaa palauttaminen Ruotsin sopimuksen tapaan, sillä olisi suuri signaalivaikutus.
– Koetamme saada sen nopeasti aikaan, että mehän tiedämme, mitä sillä tavoitellaan ja tähän tarvitaan Irakin suostumus. Meidän puolestamme asia on selvä. Oli hyvä tavata New Yorkissa kollega ja selvittää asiaa, Soini sanoi.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eerola: Maahanmuuton kustannuksista pikainen selvitys

Perussuomalaiset vaatii: Lisää kansallisia toimia turvapaikkakriisin ratkaisemiseksi

PS-johto: Vain hallituksessa voimme vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan

Mäntylä: Maahanmuuttajien tukia leikataan nopealla aikataululla
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Pieni- ja keskituloisille tulossa merkittävät veronalennukset, ostovoima paranee – Purra: ”Tällaisia veronalennuksia ei ole nähty vähään aikaan”
Perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksessa tänään puhunut valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi jo lausunnoilla olevista verotoimista. Tavan palkansaajalle on jäämässä kukkaroon selvästi enemmän käyttövaraa veronalennusten myötä.

Demarit vaatii nyt lisää rahaa maahanmuuttajien kotoutumispalveluihin – sisäministeri Mari Rantanen torppaa: Raha ei ole järkevä mittari – ”Tulijoille pitää olla velvoitteita”
SuomiAreenalla keskusteltiin tällä viikolla myös maahanmuutosta ja sisäisestä turvallisuudesta. Sisäministeri Mari Rantanen sanoi maahanmuuton kasvattamisesta haaveilevalle demarien Mikkel Näkkäläjärvelle, että nykyisellä hallituksella on maahanmuuttopolitiikassa paljon siivottavaa demarihallituksen jäljiltä.