Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei lämpene puolueen 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen vaatimukselle puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksesta, jossa pohdittaisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa turvapaikanhakijoista aiheutuneen kriisin vuoksi.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että hallituksessa voi vaikuttaa eniten. Maahanmuuttokriittisille ihmisille ja isolle osalle väestöä juuri perussuomalaisten mukanaolo hallituksessa antaa toivoa siitä, että asioita hoidetaan, Slunga-Poutsalo painottaa Helsingin Sanomissa.

– Puoluehallitus kokoontuu 23.10. Sehän on elin, joka puoluekokouksestakin päättää. Olen varma, että puoluehallitus keskustelee ensi kerralla – ei niinkään yhteiskokouksesta, vaan jälleen laajasti turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttopolitiikasta.

Maahanmuuttopolitiikka
jatkuvasti esillä

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö on samoilla linjoilla: maahanmuuttopolitiikka on tiukasti esillä puolueen päättävissä elimissä.

– Kaiken aikaa käydään puoluejohdossa keskustelua, koska tilanne on ongelmallinen, Niinistö kertoo Iltalehdessä.

Niinistö painottaa, että hallitus on ainoa paikka, jossa maahanmuuttopolitiikkaan voidaan vaikuttaa.

– Perussuomalaiset käsitteli hallitusyhteistyötä ja antoi sille selvän tuen Turun puoluekokouksessa elokuussa.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini viestitti STT:lle, ettei Tynkkysen vaatimaa yhteiskokousta tarvita.

Artikkeliin tehty lisäys 5.10.2015 klo 14.17.

SUOMEN UUTISET