Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii EU-tason toimenpiteiden ohella lisää kansallisia toimia turvapaikkakriisin ratkaisemiseksi. 

– Pakolaiskriisi on välttämätöntä saada hallintaan mahdollisimman pian. Vaikka tulijoiden määrä lakkaisi tänään, haaste jo tähän mennessä saapuneiden kotouttamiseen on valtava. Ainoa hyvä puoli olosuhteissa on se, että Perussuomalaiset ovat hallituksessa. Ilman meitä mikään hallituskokoonpano tässä maassa ei tarttuisi kriisinhoitoon yhtä jämäkästi, ryhmänjohtaja Sampo Terho toteaa eduskuntaryhmän tiedotteessa.

”Suomi haluaa auttaa hädänalaisia ja apua tarvitsevia, mutta nyt tänne tulijoiden joukossa on myös pelkästään paremman elintason toivossa reissaavia, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan. Suomen ei pidä tuhlata resursseja tähän jälkimmäiseen joukkoon.”

Sisäministeriön tämän päivän arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna yhteensä noin 50 000 turvapaikanhakijaa. Tilanne on äärimmäisen vakava. Suomalainen yhteiskunta on suurimman haasteensa keskellä sitten sotavuosien.

– Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen siihen, että hallituksen ministerit ovat lähteneet toteuttamaan viime kuussa sovittuja maahanmuuttopoliittisia toimenpiteitä pikavauhtia. Muun muassa perheenyhdistämiskriteerien tiukentamiset, palautussopimukset lähtömaiden kanssa sekä sosiaaliturvan tiukentamiset ovat ensiarvoiset tärkeitä työkaluja pakolaiskriisin hillitsemiseksi.

– Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Poikkeuksellisessa tilanteessa, joka muuttuu päivittäin, on tärkeää, että nykyisten keinojen lisäksi mietitään jatkuvasti uusia toimia. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on valmis auttamaan tässä työssä. Nyt tarvitaan rohkeutta ja luovuutta.

Viime viikolla EU:n päämiestason kokouksessa sovittiin, että EU:n ulkorajoilla aloitetaan rajatarkastukset ja niille perustetaan vastaanottokeskuksia, ns. hot spoteja marraskuun loppuun mennessä. Päätös on perussuomalaisten mukaan hyvä ja välttämätön, mutta aikataulu on liian hidas.

– Suomi ei voi jäädä odottamaan EU-tason toimenpiteitä vaan hallituksen on tehostettava kansallisia toimia välittömästi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivoo, että hallitus miettii Suomen kantokykyä pakolaiskriisissä.

– Kuinka paljon uutta väkeä pystymme ottamaan vastaan? Mikä tilanne kunnissa on? Yhtäkään kuntaa ei pidä pakottaa ottamaan turvapaikanhakijoita. Ja mitä sitten tehdään, jos tuo kantokykymme raja jonakin päivänä ylittyy, ryhmä kysyy.

– Suomi haluaa auttaa hädänalaisia ja apua tarvitsevia, mutta nyt tänne tulijoiden joukossa on myös pelkästään paremman elintason toivossa reissaavia, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan. Suomen ei pidä tuhlata resursseja tähän jälkimmäiseen joukkoon.

SUOMEN UUTISET