Puheenjohtaja Timo Soini kertoi, että hallitus on keskustellut hallintarekistereistä ensimmäistä kertaa perusteellisesti ja yksityiskohtaisesti torstaina sekä hallituksen että puheenjohtajien muodostaman trion kesken.

– Tuomme esityksen sitten, kun kaikki pullonkaulakohdat, jotka ovat aiheuttaneet epäselvyyttä, on käyty kunnolla läpi. Nyt oli ensimmäistä kertaa yksityiskohtaisia selvityksiä, joissa olimme kunnolla paikalla eikä vain ylimalkaisia valmisteluja, Soini sanoi.

Turunen rakentaa
kompromissia

Soini sanoi, että talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.), joka on valmistellut asiasta kompromissiesitystä, tulee mielellään mukaan asiasta käytäviin neuvotteluihin. Soinin mukaan hän on kertonut asiasta valtioneuvoston istunnossa, eikä esteitä osallistumiseen ole.

– Katsotaan nyt kaikki ideat, että saadaan parempi järjestelmä kuin nyt. Muuten ei uudistusta kannata tehdä. Tänään on asia perusteellisesti käsitelty ja eteenpäin mennään tässä järjestyksessä. Katsotaan korjausesitykset ja kipukohdat ja että sen voivat kaikki hyväksyä.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit