Helsingin Sanomien sunnuntaina ilmestynyt SDP:n sisäistä tilaa kuvannut juttu kirvoittaa Timo Soinilta (ps.) ankarat moitteet.

– Päivän HS:n mukaan SDP:ssä eletään kuin Harry Potterissa. Hyvät ja pahat taistelevat sinun kustannuksellasi. Tämä teatteri on varmasti viihdyttävää, vastuullista se ei ole. Tämä huispaus ei kavenna kestävyysvajetta, ei tuo uusia työpaikkoja, Soini kirjoittaa tiedotteessaan.

HS:n mukaan SDP:n eduskuntaryhmän sisällä toimii Urpilaista kannattava ryhmä, jonka jäsenet kutsuvat toisiaan ”lojalisteiksi”. He käyttävät keskenään puhemies Eero Heinäluomasta (sdp.) koodinimeä ”Voldemort”. Nimi viittaa Harry Potter -kirjasarjan pääkonnaan Lordi Voldemortiin. Soini kommentoi lukemaansa edelleen:

– SDP:ssä juonitellaan ja valtapeli kieputtaa puoluetta. Vaikka asiapolitiikkaankin olisi eväitä.

Hän muistuttaa, että hallitus on mainostanut rakennepakettiaan menestyksenä – yhteistyön hedelmänä. Lähipäivät ovat Soinin mukaan kuitenkin antaneet ymmärtää tilanteen olevan toisin.

Osansa saa myös kokoomus:

– Mikä on kokoomuksen todellinen linja? Onko se Kataisen vai Kosken linja, vai Kataisen-Kosken linja? Kokoomus on sekaisin, mikä on Kokoomuksen todellinen linja arvo- ja asiakysymyksissä?

– Kokoomus oli aikoinaan Koti, uskonto ja Isänmaa. Se on käynyt selväksi, että nykykokoomus on Koti, uskonto ja Laskento.  Vain raha ratkaisee.

Hallituspuolueiden tila huolettaa Soinia. Tällainen hallitus ei hänen mukaansa menesty.

– Kansamme ansaitsee parempaa.

PS VERKKOTOIMITUS