Puheenjohtaja Timo Soini kiitti vuolaasti puolueen kenttäväkeä Turun puoluekokouksen päätteeksi. Puolueen hyvä menestys perustuu kentän työhön.

– Nykyään on Suomessa vähän ihmisiä, jotka lähtevät kentälle. Mutta me lähdemme! Ja ihmiset tietävät sen, Soini suitsutti.

– Eivät ihmiset tykkää siitä, että kaksi viikkoa ennen vaaleja tullaan ruusurynnäköllä vastaan. Me olemme ihmisten luona jatkuvasti – me olemme ainutlaatuinen puolue, Soini kehui.

Tietenkin puolue tarvitsee yleiset teemansa, kuten EU:n, maahanmuuton ja autoverokärjen, sen täytyy olla monikärkiohjus.

– Mutta jonkun pitää viedä se perille, Soini painotti.

On helppo ottaa asiasta selvää, kun kysyy sitä torin kulmalla tutulta puolueen kannattajalta.

Kunnallisvaalit seuraava haaste

Myös normaali puoluetyö on tärkeää koko ajan. Seuraava haaste on seuraavat kunnallisvaalit, joissa puolueen kannatus pitäisi nostaa valtakunnan tasolle. Tätä varten pitää hankkia entistä enemmän ehdokkaita. Heitä pitää etsiä ja pyytää aktiivisesti.

Eivät ihmiset pahastu siitä, jos heiltä kysytään. He vain ajattelevat, että ”kysyttiinpä minuakin”, Soini kannusti.

–  Jos kunnallisvaaleissa on 7000 ehdokasta, me voitamme vaalit pystyyn! Viimeksi, kun meillä oli 4 500 ehdokasta, paikkamme kolminkertaistuivat. Jos saamme 2 500 ehdokasta lisää, menee 15 prosenttia kirkkaasti rikki, Soini teroitti.

Hän arvioi, että arkena meitä vastaan taas hyökätään. Mutta mitä sitten? Meillä on oma linjamme ja vaihtoehtomme. Eivätkä muut määrää omassa puolueessamme, Soini päätti.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit