Vanhat valtapuolueet kokoomus, keskusta ja SDP ovat pitäneet vaalistarttejaan. Köyhän asia loistaa poissaolollaan. Kokoomukselta tätä ei ole odotettukaan, mutta keskustan ja SDP: n kylmäsydämisyys hämmästyttää.

Perussuomalaisten mielestä vain pienituloisten ostovoiman kasvu voi nujertaa laman. Suomessa on miljoona ihmistä noin tuhannen euron kuukausituloilla.  Heidän ostovoimaansa on parannettava. Heidän tulonsa käytetään suomalaisiin palveluihin Suomessa. Perussuomalaiset eivät  hyväksy leikkauksia pienituloisimmilta. Tuloveroja ei ole varaa laskea ylimmissä tuloluokissa. Verot on asetettava maksukyvyn mukaan.

Kokoomus ja SDP ovat hallitusnäyttönsä antaneet. Tulokset ovat vaatimattomat. Puheenjohtaja Antti Rinne lupaa milloin mitäkin eläkeläisille, takuueläkkeen nostokin jäi juhlapuheisiin. Keskusta näyttää flirttailevan kokoomuksen kanssa, Santeri Alkion opetus köyhän asiasta on pudonnut sekä puheista että kakkaroista.

Perussuomalaiset tuovat köyhän asian vaalikeskusteluihin. Vaaliaktiivuus romahtaa, mikäli vaikeuksissa olevat unohdetaan sekä teoissa että puheissa.

Timo Soini
puheenjohtaja (ps.)

Tagit